Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Šovasar negadījumos iekļuvuši jau teju trīs tūkstoši autovadītāju

© f64/ Vladislavs Proškins

Vasara un labi laikapstākļi aizvien izaicina autovadītājus. Pēdējo divu mēnešu laikā negadījumos iekļuvuši teju trīs tūkstoši šoferu, informē Valsts policija.

Negadījumos cietuši 879 satiksmes dalībnieki, no kuriem 26 dzīvību zaudējuši. Valsts policija atgādina: lai arī ceļš un laikapstākļi ļauj šķietami atslābināties, aicinām satiksmes dalībniekus modrību nezaudēt, jo tieši šādos apstākļos notiek daudz negadījumu ar smagām sekām.

Tas apstiprinājies arī martā prezentētajā Valsts policijas pētījumā par ceļu satiksmes negadījumu riska faktoriem. Pētījuma rezultāti atklāja, ka tieši labos ceļa un meteoroloģiskos apstākļos, kad autovadītāji savas braukšanas prasmes vērtē visaugstāk, notiek visvairāk smago negadījumu. Pērnā gada vasara satiksmes dalībnieku drošībai arīdzan iezīmēja līdzīgu ainu - laikā no 1.jūnija līdz 31.augustam ceļu satiksmes negadījumos tika ievainoti 1588 cilvēki, bet dzīvību zaudēja - 58.

Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā vien notikuši 502 ceļu satiksmes negadījumi, kuros dzīvību zaudēja pieci cilvēki, vēl 121 guva traumas. Arī šīs nedēļas sākumu iezīmēja īpaši nepatīkams negadījums - iepriekš jau tika ziņots, ka Valmierā 14 gadus vecs jaunietis, vadot transportlīdzekli garāžu kooperatīva teritorijā, uzbraucis kādai 1992.gadā dzimušai sievietei, kura guva smagas traumas. Turpinot vadīt transportlīdzekli, pusaudzis ietriecies garāžas vārtos. Blakus sēdošajam 1972.gadā dzimušajam vīrietim šis trieciens bija pēdējais. Savukārt vakar Pārgaujas novadā kādai automašīnai apgāžoties, bojā gāja 16 gadus veca pasažiere. Sākotnējā informācija liecina, ka traģiskās sekas iestājušās tieši drošības jostas nelietošanas dēļ, jo trieciena brīdī priekšā sēdošā pasažiere izsviesta no automašīnas, kas gāžoties uzkritusi viņai virsū.

Valsts policija atgādina, lai arī vasara un labvēlīgi laikapstākļi nereti šoferiem rada maldīgu iespaidu, ka nekas slikts atgadīties nevar, tomēr satiksmes drošība vasarā nav tik bezrūpīga, kā varētu šķist, tādēļ aicinām satiksmes dalībniekus nezaudēt modrību un pārvietošanās laikā uzmanīgi sekot līdzi notiekošajam.