Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Uz Latvijas ceļiem aizvadīta ļoti traģiska diennakts

© f64

Uz Latvijas ceļiem aizvadīta traģiska diennakts - satiksmes negadījumos dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, bet 26 cilvēki cietuši, to vidū 11 gājēji un riteņbraucēji.

Traģisks negadījums vakar pēc plkst.21 notika Kurzemē. Priekules novadā uz autoceļa Bunka-Tadaiķi pie mājām "Dvīņi" 1954.gadā dzimis vīrietis ar mopēdu, izbraucot uz minētā autoceļa, nedeva ceļu automašīnai "Audi A6", kuru vadīja 1996.gadā dzimis vīrietis. Notika transportlīdzekļu sadursme. Negadījumā mopēda vadītājs gāja bojā, liecina Valsts policijas sniegtā informācija.

Šonakt avārijā dzīvību zaudēja motocikla vadītājs. Negadījums notika plkst.4.56 Pārgaujas novadā, Stalbē uz autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža. 1994.gadā dzimis vīrietis ar motociklu "Kinroad Strong Wild" iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur ietriecās 1948.gadā dzimuša vīrieša vadītajā kravas automašīnā "Volvo FH499". Motocikla vadītājs negadījuma vietā mira.

Piektdienas vakarā dzīvību zaudēja kravas automašīnas notriekts gājējs. Negadījums notika plkst.19.17 Inčukalna novadā uz autoceļa Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža. 1962.gadā dzimis vīrietis ar kravas automašīnu "Iveco" uzbrauca gājējam, 1948.gadā dzimušam vīrietim, kurš šķērsoja brauktuvi. Gājēja negadījuma vietā mira.

Vakar cietuši un slimnīcā nogādāti vairāki gājēji, kuriem uzbraukusi automašīna.

Vakar Rīgā, Daugavgrīvas ielā, pie pieturas "Lidoņu iela" 1979.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "VW" uzbrauca gājējam, 2000.gadā dzimušam jaunietim, kurš pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Liepājā vakar 1985.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "VW Golf" pa Jauno Ostmalu, uzbrauca gājējam, 2004.gadā dzimušam zēnam, kurš šķērsoja ielu tam neparedzētā vietā. Cietušais gājējs nogādāts slimnīcā.

Vakar Ventspilī, Bērzu ielā, 1975.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "Opel Zafira" uzbrauca gājējai, 1932.gadā dzimušai sievietei, kura šķērsoja ielu. Pēc negadījuma sieviete nogādāta slimnīcā.

Savukārt Balvos, Brīvības ielā, vakar nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu uzbrauca gājējai, 2000.gadā dzimušai jaunietei, kura šķērsoja ceļa braucamo daļu pa gājēju pāreju. Vadītājs pēc notikušā atstāja negadījuma vietu, par to neziņojot policijai. Cietušajai sniegta medicīniskā palīdzība.

Vakar Jūrmalā, Lienes ielā, 1980.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "VW Golf" uz regulējamas gājēju pārejas uzbrauca gājējai, 1964.gadā dzimušai sievietei, kura pēc negadījuma nogādāta slimnīcā.

Vakar slimnīcā nogādāti vairāki satiksmes negadījumos cietuši riteņbraucēji.

Vakar Rīgā, pagriezienā no Salu tilta uz Zaķusalu, automašīna, kuru vadīja 1931.gadā dzimis vīrietis, uzbrauca velosipēdistam, 1972.gadā dzimušam vīrietim, kurš pēc negadījuma nogādāts slimnīcā.

Saulkrastu novadā, ceļa Rīga-Igaunijas robeža 31.kilometrā, 1948.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "VW" uzbrauca velosipēdistei, 1962.gadā dzimušai sievietei. Pēc negadījuma sieviete nogādāta slimnīcā.

Vakar Limbažos, Sporta ielā, 1933.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "Citroen Xsara", uzbrauca tajā pašā virzienā braucošam velosipēdistam, 1988.gadā dzimušam vīrietim. Pēc negadījuma velosipēdists nogādāts slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī mediķu palīdzība sniegta arī cietušajiem avārijās, kurās iesaistītas vairākas automašīnas.

Vakar Ādažu novadā uz ceļa Rīga - Igaunijas robeža sadūrās divas automašīnas "Audi", kuras vadīja 1937.gadā dzimis vīrietis un 1966.gadā dzimis vīrietis, kā arī automašīna "Renault", kuru vadīja 1990.gadā dzimis vīrietis. Negadījumā cieta 1937. un 1990.gadā dzimušie vīrieši. Abi nogādāti slimnīcā.

Vakar Aksnītes novadā uz ceļa Vecumnieki-Nereta-Subate 1988.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu "VW Golf" sadūrās ar automašīnu "Nissan X Trail", kuru vadīja 1978.gadā dzimis vīrietis. Pēc negadījuma slimnīcā nogādāts automašīnas "VW Golf" vadītājs.

Neilgi pirms pusnakts Ādažu novadā, ceļa Baltezers-Āņi-Lapmeži 7.kilometrā, 1976.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu "Chrysler" nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās, kā rezultātā sieviete tika nogādāta slimnīcā. Negadījumā cieta arī auto pasažieri - 1983.gadā dzimis vīrietis, kurš no hospitalizācijas atteicās, un 2010.gadā dzimis zēns, kurš tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 97 ceļu satiksmes negadījumi.