Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

"KVV Group" sūdzēs Latviju starptautiskajā tiesā

© F64

Uzņēmums “KVV Group”, saskaņā ar spēkā esošo ES likumdošanu, veic visas iespējamās darbības investīciju strīda noregulēšanai.

Kā zināms uzņēmums “KVV Liepājas Metalurgs”, apgrūtināts ar iepriekšējo periodu parādiem, nelabvēlīgu tirgus konjunktūru un nepamatoti augstiem elektroenerģijas tarifiem nevar izlaist konkurētspējīgu produkciju.

“KVV Liepājas Metalurgs” vadība no 2016. gada janvāra uzņēmuma kreditoriem, tostarp lielākajam - Latvijas Valsts kasei, iesniedza izskatīšanai vairākus variantus kā izvest uzņēmumu no krīzes situācijas, atjaunot ražošanu un līdz ar to saglabāt simtiem darbavietu Liepājas pilsētā.

Taisnīgos un pamatotos “KVV Liepājas Metalurgs” priekšlikumus par valsts atbalstu uzņēmumam un svarīgāko priekšlikumu, kas paredzēja elektroenerģijas tarifu regulēšanu, vietējās amatpersonas noraidīja kā neatbilstošas tirgus ekonomikai un netaisnīgas.

Kaut gan tieši solījumi par elektroenerģijas tarifu regulēšanu bija tie, kas izskanēja no valdības puses brīdī, kad Ukrainas investori veda sarunas par uzņēmuma iegādi.

Pēc tēraudkausēšanas ražošanas palaišanas 2015. gadā un daudzu miljonu ieguldīšanas, investors ir saskāries ar to, ka finansiālie un tehniski-ekonomiskie “KVV Liepājas Metalurgs” rādītāji ievērojami atšķiras no tiem, kurus Latvijas puse prezentēja 2014. gadā, slēdzot darījumu.

Manipulācijas ar ķīlas īpašumiem, iepriekšējo periodu parādi, kas “KVV Group” tika uzspiesti, priekšlaicīga finanšu garantiju pieprasīšana 13 miljonu eiro apmērā, vienpusējas sarunas ar potenciālajiem investoriem - viss liecina par to, ka valdības amatpersonas dara un ir darījušas visu, lai izspiestu no “KVV Liepājas Metalurgs” tā likumīgos īpašniekus.

Vienīgais veids kā “KVV Group” var aizsargāt savas vairāk nekā 35 miljonus eiro lielās investīcijas un savu biznesa reputāciju ir starptautiskā arbitrāža. Pašlaik, turpinot sagatavošanās procesu arbitrāžas strīdam pret Latviju, “KVV Group” advokāti pabeidz pierādījumu bāzes noformēšanu.

Tajā pašā laikā “KVV Group” veic visas iespējamās darbības, lai strīdīgos jautājumus noregulētu ārpustiesas ceļā, saglabājot mierizlīguma iespēju un neiesaistot savu investora tiesību aizsardzībā Eiropas Komisijas izpildvaras institūcijas.

Turklāt, kā jau tika ziņots iepriekš, līdz 2016. gada 31. augustam “KVV Liepājas Metalurgs” piedāvās plānu uzņēmuma restrukturizācijai un izvešanai no krīzes.

“KVV Group”, taisnīgi uzskata, ka jebkuras darbības, kas vērstas uz separātām sarunām par uzņēmuma aktīvu pārdošanu, nepiedaloties tā īpašniekam, satur koruptīvas vienošanās pazīmes. “KVV Group” aicina visus procesa dalībniekus atturēties no asiem paziņojumiem un darīt visu, lai glābtu “KVV Liepājas Metalurgs” no pilnīgas iznīcības un nepieļautu jaunas depresīvas zonas izveidošanos Liepājā.