Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu amatus kāro 63 pretendenti

© F64

Starptautiskās lidostas "Rīga" padomes izsludinātajā konkursā uz valdes priekšsēdētāja un četru valdes locekļu amatiem saņemti 63 pieteikumi, aģentūru LETA informē Satiksmes ministrijā (SM).

Iepriekš SM norādīja, ka konkursam saņemts 61 pieteikums, tomēr toreiz vēl nebija saņemti pieteikumi, kas varētu atnākt pa pastu un kurus bija iespējams nosūtīt vēl pēdējā konkursa norises dienā.

Kā ziņots, lidostas "Rīga" akcionāru sapulce 20.jūnijā atbalstīja uzņēmuma padomes priekšlikumu no lidostas valdes atbrīvot tās priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli Ilmāru Upenieku.

Par uzņēmuma valdes pagaidu priekšsēdētāju apstiprināta līdzšinējā valdes locekle Ilona Līce. Darbu lidostas valdē bez Līces turpinās arī līdzšinējais valdes loceklis Valters Stūrmanis, bet par valdes pagaidu locekli apstiprināts lidostas Komerciālā departamenta direktors Artūrs Saveļjevs.

Lidostas padome SM lūdza pagarināt konkursa uz valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu izsludināšanas termiņu līdz 29.jūlijam. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā, ka lidostas padomes locekļiem bija nepieciešams papildu laiks starptautiskās lidostas "Rīga" valdes locekļu atbildības un kompetenču sadalījuma izvērtēšanai.

Tāpat nepieciešams laiks, lai noteiktu kritērijus vakantajiem valdes locekļu amatiem un izveidotu konkursa nominācijas komisiju.

Iepriekš konkursu uz vakantajiem lidostas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem bija plānots izsludināt līdz 30.jūnijam.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, lidostas "Rīga" apgrozījums 2015.gadā bija 49 090 248 eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2014.gadā, kad lidostas apgrozījums bija 44 885 457 eiro. Lidostas peļņa pērn bija 1 150 876 eiro salīdzinājumā ar 134 678 eiro peļņu gadu iepriekš.