Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

KNAB šogad sodījis 77 valsts amatpersonas

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad uzlicis naudas sodu 77 valsts amatpersonām par kopējo summu 6845 eiro apmērā, liecina KNAB informācija par tā darbību pirmajā pusgadā.

Kopumā gada pirmajā pusgadā KNAB pārbaudīja 519 valsts amatpersonas. Salīdzinājumā pērn šajā laikā tika pārbaudīta 481 amatpersona. Kopumā tika izvērtētas 822 valsts amatpersonu deklarācijas.

Tāpat saistībā ar likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu, aizliegumu un pienākumu neievērošanu 107 gadījumos ir uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Tāpat sešos mēnešos ir pieņemti 118 lēmumi administratīvā pārkāpuma lietās, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, kad tika pieņemti 104 lēmumi. Ar naudas sodu šogad sodītas 77 valsts amatpersonas par kopējo summu 6845 eiro apmērā, savukārt 39 gadījumos ziņas par administratīvo pārkāpumu bija pietiekamas, lai KNAB konstatētu, ka izdarītais pārkāpums ir maznozīmīgs, un pieņemtu lēmumu neuzsākt administratīvā pārkāpuma lietvedību, izsakot mutvārdu aizrādījumu.

Vēl KNAB šā gada pirmajā pusgadā sešām personām lūdzis atlīdzināt valstij nodarītos zaudējumus 2350 eiro apmērā.