Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Uz KNAB direktora amatu visvairāk pieteikumu varētu saņemt pēdējā vakarā

© F64

Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš prognozē, ka lielākais skaits pieteikumu uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu tiks saņemts pēdējā vakarā.

Krieviņš Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" informēja, ka pagaidām vēl nav saņemts daudz pieteikumu, tomēr, visticamāk, daudzi pieteikumi tiks iesniegti pēdējā vakarā.

Vienlaikus viņš atteicās sniegt komentārus par kandidātiem, kā arī uzskata, ka paklusēt vajadzētu arī pašiem kandidātiem. Viņaprāt, korekti būtu, ka KNAB vadītāja amata pretendenti kļūtu zināmi vienlaikus, kad ir noslēdzies pieteikumu iesniegšanas termiņš.

Komentējot izteikumus, ka politiķi vēlas šajā amatā arī turpmāk redzēt pašreizējo KNAB vadītāju Jaroslavu Streļčenoku, kas savukārt varētu mazināt vēlmi pieteikties konkursā, Krieviņš uzsvēra, ka cilvēkiem ir visas iespējas konkurēt ar Streļčenoku. "No vēstures zinām, ka ne vienmēr, ja esi esošais vietas ieņēmējs, tas automātiski nozīmē plus punktus," teica valsts galvenais ierēdnis. Viņš pauda pārliecību, ka ir pietiekami daudz labu kandidātu, kas atbilst konkursa kritērijiem.

Viņš izteicās, ka gribētu, lai konkursā piedalās daudz cilvēku, lai konkurss ir maksimāli labs. Tas savukārt neradītu bezizejas situāciju, ka nav neviena, ko virzīt apstiprināšanai.

Jau vēstīs, ka 17.augustā izsludināts atklāts konkurss uz KNAB priekšnieka amatu. Pretendentiem ir noteiktas kopumā 15 pamata prasības. To starpā arī prasme vadīt un organizēt komandas darbu, lai nodrošinātu iestādes mērķu sasniegšanu, un spēja veidot pozitīvu komandas gaisotni iestādē, rūpējoties par komandu un motivējot to kopīgo mērķu sasniegšanai. Pretendenti var pieteikties līdz šā gada 13.septembrim.

Šobrīd vienīgais publiski zināmais cilvēks, kurš paziņojis, ka kandidēs uz KNAB priekšnieka amatu, ir pašreizējais biroja priekšnieks Streļčenoks.

Arī nesen no KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieka amata atbrīvotais Juris Jurašs apsver iespēju pieteikties konkursā, lai gan cerības uz apstiprināšanu izvirzīšanas gadījumā esot niecīgas, viņš pauda aģentūrai LETA.

Streļčenoku Saeima iecēla amatā 2011.gada 17.novembrī.