Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Apsver iespēju ieviest vienotu eksāmenu medicīnas pamatstudiju beidzējiem

© F64

Veselības ministrija (VM) apsver iespēju ieviest vienotu eksāmenu Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Latvijas Universitātes (LU) medicīnas pamatstudiju beidzējiem, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Šodien veselības ministre Anda Čakša tikās ar Latvijas Medicīnas studentu asociāciju, lai pārrunātu aktuālos medicīnas izglītības jautājumus.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par medicīnas studiju pilnveides procesu gan pamatstudiju, gan rezidentūras laikā. Ņemot vērā, ka pamatstudijas topošajiem ārstiem nodrošina gan RSU, gan LU, pēc kā abu augstskolu absolventi ir tiesīgi kandidēt uz valsts apmaksātu rezidentūru, tika apspriesta vienota eksāmena ieviešanas iespēja, kā arī vienotas uzņemšanas komisijas darbības nodrošināšana, stājoties rezidentūrā. Šneiders gan aģentūrai LETA norādīja, ka šādas izmaiņas nav gaidāmas nākamgad, jo sākotnēji jāveic liels darbs ar abām augstskolām.

Tāpat, pārrunājot medicīnas izglītības kvalitātes jautājumus, asociācijas pārstāvji rosināja izvērtēt iespējas iesaistīt ārstniecības programmas studentus pēc 3.kursa pārbaudījumu nokārtošanas ārstniecības iestāžu darbā. Tas atvieglotu gan ārstniecības iestāžu darbību, gan arī ļautu studentiem iegūt praktiskās zināšanas pacientu aprūpē. Veselības ministre apliecināja, ka jāvērtē forma, kādā studentus varētu iesaistīt, bet kopumā atzina, ka šāda iespēja ir tikusi diskutēta speciālistu vidū.