Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Tēvs sašutis, ka slimnīca meitas mirstīgās atliekas atdod ar pēcoperācijas ierīcēm

© F64

TV3 raidījums "Bez tabu" vēsta par kādu atgadījumu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā. 31 gadu vecas sievietes mirstīgās atliekas ģimenei atdotas ar pēcoperācijas palīginstrumentiem.

Sievietes tēvs raidījumam pastāstījis, ka 13.augustā pēc ilgstošas cīņas par veslību viņa 31 gadu vecā meita aizgājusi mūžībā. Lai gan vīrietim nav nekādu pretenziju pret ārstiem un ārstēšanas procesu, viņš nav mierā ar to, ka sievietes mirstīgās atliekas atdotas ar dažādiem priekšmetiem, kas izmantoti ārstniecības laikā. Tie bijusi katetri, dažādas caurulītes.

Veselības inspekcijas pārstāvji norādījuši, ka nevarot šo gadījumu izvērtēt, jo balstās tikai uz likumdošanu.

Tikmēr Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle atzīst, ka šis bijis praksē neierasts gadījums. Viņa arī norāda, ka tuvinieki bijuši ļoti steidzīgi un uzstājuši, ka piederīgo nepieciešams izsniegt tūlīt. Slimnīcas darbinieki ģimeni informējuši, ka mirušā ķermeni nepieciešams sagatavot izsniegšanai ģimenei. 31 gadu vecās sievietes tēvs noliedz, ka slimnīcas darbinieki lūguši uzgaidīt.

Tēvs arī saglabājis attēlus, kuros redzams, ka dažādi ārstniecības palīglīdzekļi meitas ķermenī atradušies vismaz 10 vietās. Atbrīvoties no tiem bijis ļoti grūti.

Veselības inspekcija arī informē, ka šāda veida palīglīdzekļus nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, bet jānodot konkrētajā ārstniecības iestādē.