Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Dzīves līmeņa uzlabošanai nākamgad papildus tērēs 12,99 miljonus eiro

© Scanpix

Sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto iedzīvotāju dzīves un ienākumu līmeņa uzlabošanai nākamgad papildus tērēs 12,99 miljonus eiro, aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Ministrija 2017.gadā sociālajā jomā plāno īstenot vairākas aktivitātes sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļauto iedzīvotāju grupu dzīves un ienākumu līmeņa uzlabošanai, piemēram, plānots uzlabot bez vecāku gādības palikušo bērnu aprūpi ģimeniskā vidē, palielināt valsts minimālo atbalstu apgādnieku zaudējušiem bērniem, kā arī palielināt ģimenes valsts pabalstu par ceturto un nākamajiem bērniem.

Ģimenes valsts pabalsta palielināšana par ceturto un nākamajiem bērniem no 2017.gada papildus LM izmaksās 3,5 miljonus eiro. LM iecerējusi šo pabalstu palielināt no 34,14 eiro līdz 50 eiro mēnesī.

Bez vecāku gādības palikušo bērnu aprūpes uzlabošanai ģimeniskā vidē paredzēts papildus tērēt 4,9 miljonus eiro. Savukārt valsts minimālā atbalsta palielināšanai apgādnieku zaudējušiem bērniem nepieciešami četri miljoni eiro.

Vienlaikus 2017.gadā un turpmāk ik gadu plānots, ka Sociālās integrācijas valsts aģentūra papildu 913 cilvēkiem nodrošinās sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. Izmantojot pakalpojumus, darbspējīgie cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem, tostarp ar invaliditāti, varēs pilnvērtīgāk iekļauties sabiedrībā un darba tirgū. Šim mērķim nepieciešami 596 000 eiro.

Taujāta, vai aktivitātēm nepieciešamie līdzekļi jau atrasti, Kupče norādīja, ka valdība šos līdzekļus LM 2017.gadā jau ir piešķīrusi. Budžets gan vēl būs jāpieņem Saeimā.