Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

ZZS uzklausīs Dūklavu par piedalīšanos vakariņās un medībās Lietuvā

© F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien valdes sēdē uzklausīs zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) informāciju par piedalīšanos vakariņās un medību braucienā Lietuvā, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš skaidroja, ka starptautiskās vizītēs rīkotājs arī sedz organizēto pasākumu izdevumus un personām, kas viesojas, nebūtu korekti prasīt, kurš sedz pasākumu izmaksas. Krauze retoriski jautāja, vai arī Vācijas Lauksaimniecības ministrijai mūsu amatpersonām būtu jāprasa, kas sedz tās rīkoto pasākumu izdevumus.

Savukārt koalīcijas partneri pagaidām neplāno sīkāk iztaujāt Dūklavu par šo gadījumu vai lūgt viņa skaidrojumu. Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš arī piebilda, ka tas ir premjera jautājums noskaidrot situācijas apstākļus.

Kā ziņots, Dūklavs un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis jūlija beigās Lietuvas vizītes laikā piedalījušies vakariņās ar medībām kopā ar Lietuvas zemkopības ministri Virgīniju Baltraitieni, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektoru Jonu Miļu, kam pirms nepilna mēneša izvirzītas apsūdzības dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanā, un gaļas pārstrādes uzņēmuma "Biovela" vadītāju Virgīniju Kantausku.

Dūklavs, atsaucoties uz Lietuvas mediju vēstīto, pieļauj, ka vakariņas un medību braucienu, kurā viņš piedalījies, ir apmaksājis Lietuvas zemkopības ministres Virgīnijas Baltraitienes vīrs. Politiķis reizē pauž gatavību painteresēties, lai precīzi noskaidrotu, kas sedza pasākuma izdevumus.

Dūklavs uzsvēra, ka viņu vakariņās un medībās bija uzaicinājusi Lietuvas zemkopības ministre Baltraitiene un viņam nebija informācijas, ka uz pasākumu tiks uzaicināti arī uzņēmēji. Ministrs norādīja, ka gadījumos, kad ir saņemts uzaicinājums piedalīties vakariņās, parasti netiek vaicāts, kas vēl tajās piedalīsies. Taujāts, vai viņa pārstāvji turpmāk varētu interesēties par šādu pasākumu pārējiem dalībniekiem, politiķis pieļāva, ka tā var darīt, lai gan tas neatbilstot ierastajai praksei no ciemiņa puses.

Dūklavs nesaskata, ka viņam veidotos interešu konflikts, piedaloties vakariņās un medību braucienā, kurā bija klāt arī uzņēmuma "Biovela" vadītājs Virgīnijs Kantausks. Vaicāts, vai pēc šī gadījumā nevarētu rasties bažas, ka "Biovela" varētu saņemt labvēlīgāku attieksmi nekā citi uzņēmēji, ministrs atbildēja noraidoši. Viņš arī piebilda, ka Zemkopības ministrija tieši jautājumus ar "Biovelu" nekārto, lai gan uzņēmumam varētu būt komunikācija ar PVD.