Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents 1.septembrī viesosies Engures vidusskolā

© F64

Jau pēc dažām dienām skolēniem sāksies jaunais mācību gads. Kā ierasts, tad pirmajā septembrī uz dažādām mācību iestādēm dodas arī vairākas valsts amatpersonas.

Piemēram, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šogad pirmajā septembrī viesosies Engures vidusskolā. Tur viņš sveiks skolēnus un pedagogus Zinību dienā.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis 1.septembrī piedalīsies četru Rīgas skolu Zinību dienas svinīgajos pasākumos.

Plkst.9.00 ministrs piedalīsies Zinību dienā Rīgas Pļavnieku pamatskolā. Rīgas Pļavnieku pamatskola izveidota 2011.gadā, reorganizējot Rīgas 90.vidusskolu, kurā bija neliels skolēnu skaits vidusskolas klasēs, un Rīgas Pļavnieku sākumskolu, kura atradās pirmsskolas izglītības iestādes telpās. Reorganizācijas procesā tika izveidota Rīgas Pļavnieku pamatskola, kura dažu gadu laikā sasniegusi labus rezultātus, augot kvalitātes rādītājiem, kā arī skolēnu skaitam. Pļavnieku pamatskola 2011./2012.mācību gadu uzsāka ar 527 skolēniem, un šo gadu laikā spējusi nodrošināt skolēnu skaita pieaugumu par 25% - šogad 1.septembrī uz skolu dosies 659 bērni.

Plkst.10.00 ministrs K.Šadurskis apmeklēs Itas Kozakevičas Rīgas Poļu vidusskolas svinīgo 1.septembra pasākumu, kurā piedalīsies arī Polijas vēstniece Latvijā Eva Dembska.

Uzsverot matemātikas un STEM zināšanu jomu nozīmīgumu, Zinību dienas ietvaros ministrs plkst.11.30 viesosies Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, kur ar apsveikuma uzrunu sveiks 12.klašu skolēnus un pedagogus. Savukārt plkst.13.00 K.Šadurskis piedalīsies RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) svinīgajā 1.septembra pasākumā. IZV šis būs otrais mācību gads kopš dibināšanas un jau pirmajā mācību gadā tā ieguvusi pirmo vietu Ata Kronvalda fonda labāko mazo skolu reitingā. IZV šogad mācības sāk un turpina jaunieši no Liepājas, Madonas, Cēsīm, Siguldas, Daugavpils, Valmieras, Preiļiem, Līvāniem, Talsiem, Vecumniekiem, Ozolniekiem, kā arī Rīgas. Daudzi no jauniešiem uzrādījuši izcilus rezultātus valsts matemātikas, fizikas, ķīmijas, bioloģijas olimpiādēs.