Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vējonis skolēniem novēl ieraudzīt skaisto, daudzveidīgo un interesanto sev apkārt

© Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Valsts prezidents Raimonds Vējonis skolēniem jaunajā mācību gadā novēl ieraudzīt skaisto, daudzveidīgo un interesanto sev apkārt, bet pedagogiem - priecāties par savu audzēkņu sasniegumiem.

Vēršoties pie skolēniem, Vējonis norāda, ka lielas lietas mēs varēsim sasniegt tikai tad, ja būsim gudri, aizrautīgi un zinātkāri.

"Novēlu šajā mācību gadā apgūt jaunas prasmes un iemaņas, atklāt jaunus brīnumus, atrast jaunus draugus un ieraudzīt, cik skaista, daudzveidīga un interesanta ir pasaule mums apkārt. Mūziku vieglāk apgūt, ja labi zinām matemātiku. Labu darbu bioloģijā un ķīmijā neuzrakstīsi, ja nebūsi mācījies gramatiku. Mācieties domāt, diskutēt un sadarboties! Zināšanas ir spēks, ko mums neviens nevar atņemt. Tas ir spēks, kas veido mūsu nākotni. Audziet lieli un gudri Latvijai," vēl Valsts prezidents.

Latvijas augstskolu studentus Vējonis aicina studiju laikā mērķtiecīgi stiprināt pamatu savai nākotnes izaugsmei. "Mūsu valstij ir nepieciešami gudri akadēmiski prāti, praksē nostiprinātas prasmes un jaunas idejas ikvienā nozarē. Mums ir nepieciešami cilvēki, kuri ir gatavi pieņemt drosmīgus lēmumus un atbildēt par tiem. Mācieties no labākajiem, un jūs paši kļūsiet par labākajiem," uzsver Vējonis.

Prezidents pauž, ka pedagogu rokās ir Latvijas bērni un jaunieši, kas ir mūsu valsts nākotne. Vējonis ir pārliecināts, ka pedagogi arī šajā mācību gadā būs audzēkņiem gan lieliski skolotāji un pasniedzēji, gan izcils piemērs jauniešu personību izaugsmei, stabilai vērtību sistēmai un dzīves gudrībai.

"Lai mācību gada ikdiena sniedz gandarījumu par jūsu audzēkņu panākumiem! Lai jūsos jaunajā mācību gadā joprojām ir dzīva vēlme mācīties un augt - tāpat kā jūsu audzēkņos," novēl Valsts prezidents.

Arī vecākiem šodien sākas jaunais mācību gads, pauž Vējonis, uzsverot, ka bērniem būs ļoti svarīgs viņu atbalsts mērķu sasniegšanā. Tādēļ viņš novēl vecākiem būt ieinteresētiem un konstruktīviem sadarbības partneriem pedagogiem.

"Tā mēs kopā veidosim kvalitatīvu izglītības sistēmu, kas Latvijas jauniešiem ļaus pilnveidot sevi, īstenot viņu sapņus un veiksmīgi konkurēt gan Latvijas, gan starptautiskā līmenī," pauž Valsts prezidents.