Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Daudzviet gaidāms lietus; gaiss iesils līdz +17 grādiem

© f64/ Anita Vaivode

Rīt dienā daudzviet gaidāms lietus, pūtīs ziemeļaustrumu/aiemeļu puses vējš, līča piekrastē brāzmains, savukārt gaiss iesils no +12 līdz +17 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, vēl pagājušo nedēļu Latvijā valdīja vasarīgi laika apstākļi- spīdēja saule un dienas laikā gaisa temperatūra sasniedza +20...+25 grādus. Tomēr nedēļas gaitā kļuva pakāpeniski vēsāks, nedēļas vidū naktīs vietām tika novērota arī salna zāles virskārtā.

Tik silts un saulains šonedēļ vairs nav gaidāms- saglabāsies mākoņains un vēss laiks.

Šajā darba nedēļā Latvija atradīsies starp ciklonu virs Krievijas rietumu daļas un anticiklonu virs Skandināvijas, tādēļ valdošie būs mēreni ziemeļu puses vēji, kas neļaus gaisam dienas laikā iesilt vairāk par +11...+16 grādiem. Savukārt naktīs gaisa temperatūra nedēļa sākumā pazemināsies līdz +5...+10 grādiem, bet nedēļas otrajā pusē tā būs +7...+12 grādu robežās.

Šonedēļ arī vairāk līs- nedēļas lielāko daļu neliels lietus gaidāms austrumu un centrālajos rajonos, bet nedēļas izskaņā Latvijai pietuvosies ciklons no Krievijas, atnesot bagātīgākus nokrišņus Latgalei un Vidzemei, kā arī piekrastes rajoniem. Šajā periodā gaisa temperatūra nepārsniegs +9...+15 grādus.