Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vēl neskatīs ieceri par pamatizglītības sākšanu no sešu gadu vecuma

© f64

Valdība pagaidām neskatīs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvātos likuma grozījumus par pamatizglītības sākšanu no sešu gadu vecuma.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem uzsvēra, ka šādu jautājumu nevar vērtēt budžeta paketē jeb kā saistītu ar nākamā gada valsts budžetu.

Šis ir pietiekami "sensitīvs jautājums", tāpēc tas būtu jāvirza ierastajā kārtībā, sākot no valsts sekretāru sanāksmes, uzskata valdības vadītājs.

Tātad, pretēji plānotajam, rīt valdība šo jautājumu neskatīs. Taujāts, kad valdība varētu lemt par šo priekšlikumu, premjers atbildēja, ka tas ir izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (V) ziņā, bet šie likuma grozījumi netiks vērtēti kopā ar budžeta jautājumiem.

Kā ziņots, IZM iesniegusi izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Vispārējās izglītības likumā, tajos paredzot obligātās pamatizglītības apguves uzsākšanu no sešu gadu vecuma, vienlaikus saglabājot tiesiski legālu iespēju pamatotas nepieciešamības gadījumā to sākt to arī gadu vēlāk.

IZM piedāvāja, lai minētās izmaiņas stātos spēkā no 2018.gada 1.jūlija.

IZM uzsver, ka plānotais 1.klasē apgūstamais mācību saturs un metodika ir atbilstoši pašreizējās obligātajās pirmsskolas izglītības programmās bērniem sešu gadu vecumā apgūstamajam, un netiek paredzēts, ka sešus gadus vecajiem bērniem būs jāapgūst tas, ko pašlaik mācās septiņus gadus vecie bērni.