Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Drīzumā airBaltic atsāks lidojumus ar lidmašīnu, kura veica ārkārtas nosēšanos

© Dmitrijs Šuļžics/f64

Latvijas aviosabiedrība "airBaltic" jau drīzumā atsāks lidojumus ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen", kas septembra vidū tehnisku bojājumu dēļ bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos lidostā "Rīga", šodien žurnālistus informēja "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss.

Viņš norādīja, ka pagaidām vēl nav zināmi pilnīgi visi incidenta iemesli un darbs pie to noskaidrošanas un izmeklēšana turpinās, taču lidmašīna ir saremontēta un drīzumā atsāks lidojumus.

Kanādas avioražotāja "Bombardier" viceprezidents Robs Devārs šodien apliecināja, ka arī Kanādas uzņēmums līdzdarbojas incidenta izmeklēšanā.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka konkrētā modeļa lidmašīnu sniegums līdz šim ir bijis ļoti veiksmīgs un šādas situācijas "Bombrardier" praksē neesot izplatīta parādība.

Kā ziņots, 17.septembrī tehnisku iemeslu dēļ "airBaltic" reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā "Rīga" veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju. Lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ neviens necieta.

Incidenta dēļ uz vairākām stundām bija slēgts lidostas "Rīga" skrejceļš.

Lidmašīna nodota izmeklētāju rīcībā, izmeklēšanu vada Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs.

Pagājušajā nedēļā "airBaltic" informēja, ka pēc incidenta pārbaudītas pārējās "Bombardier Q400 NextGen" lidmašīnas, pārliecinoties par to drošumu, kā arī tiek gatavota programma padziļinātām flotes pārbaudēm.