Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Šoferis netic vājdzirdīga puisēna apliecībai un izmet viņu no autobusa

© Ekrānšāviņš, "Degpunkts"

Ar briesmīgu notikumu dalījusies kāda 13 gadus veca zēna māte, vēsta raidījums "Degpunktā".

Četru bērnu mammai piektdien nācies pārciest šokējošu atgadījumu - viņas 13 gadus vecais dēls, kurš ir vājdzirdīgs un ar runas defektiem, tika izmest no sabiedriskā transporta.

Zēns jau vairākus gadus no Viesītes dodas uz Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātskolu. Lai uz turieni nokļūtu, puisis izmanto starppilsētu autobusus. Piektdien zēns devās mājup. Vispirms bija jādodas no Valmiera uz Rīgu, kur ceļš, uzrādot invaliditātes apliecību, noritējis veiksmīgi un bērns transportā ticis iekšā.

Taču starpgadījums noticis, kad zēns vēlējās no Rīgas doties uz Jēkabpili. Šoferim nelikās derīga invaliditātes apliecība, kas atjaunota 2015. gadā un derīga līdz 2020. gadam. Māte uzskata, ka pat neskatoties uz apliecības vizuālo stāvokli, šoferim vajadzētu noprast par bērna dzirdes problēmām, redzot dzirdes aparātus un saklausot runas defektus, vēsta raidījums.

Labi, ka notikušo redzēja līdzcilvēki, kas palīdzēja zēnam nokļūt mājās, braucot ar autobusu, kas uz Jēkabpili devās vēlāk.

Raidījums devies noskaidrot situāciju Jēkabpils autobusu parkā, kurā tika pastāstīts, ka uz apliecības redzamā hologramma bija nobružājusies, šoferim nav bijis iespējas pārliecināties par tās autentiskumu, un viņš pieņēma lēmumu skolēnu autobusā neuzņemt. Par savu rīcību autobusa vadītājs ir saņēmis rājienu un bērna mātei telefoniski atvainojies.