Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aiztur personu grupu par vairāk nekā tonnas nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu

© Valsts policija

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde septembra vidū uzsāka kriminālprocesu pret personu grupu, kura tiek turēta aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu lielā apmērā realizācijas nolūkā. Aizdomās turētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šī gada 14.septembrī Valsts policija aizturēja 1976., 1983. un 1968.gadā dzimušus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par 1220 kg nelikumīgas tabakas uzglabāšanu gan sasmalcinātā, gan vēl neapstrādātā veidā ar nolūku to realizēt. Vīrieši rūpalu ierīkoja saimniecības ēkā, kas atradās kādā privātīpašumā Rīgas reģionā. Izmeklēšanas laikā šajā vietā konstatētas arī divas iekārtas, kas paredzētas tabakas lapu sasmalcināšanai.

Krimināllikumā noteiktā atbildība par šādām darbībām paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Patlaban minētajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.