Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Keris pirms mediķu protesta atteicies tikties ar Saeimas un valdības pārstāvjiem

© F64

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris atteicies tikties ar Saeimas priekšsēdētāju, frakciju vadītājiem un citiem politiķiem pirms šodien gaidāmās protesta akcijas.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) piedāvājusi Kerim tikties šodien plkst.8.20, pirms parlamenta sēdes, aģentūrai LETA apliecināja Mūrnieces preses sekretāre Dace Balode. Bija iecerēts, ka sarunā piedalīsies arī Saeimas frakciju, atbildīgo komisiju pārstāvji, kā arī veselības ministre Anda Čakša.

Tomēr Keris no šī piedāvājuma esot atteicies.

Keris aģentūrai LETA apstiprināja šo faktu, skaidrojot, ka šāds piedāvājums izteikts vakar, kad darbi jau saplānoti "līdz minūtei". Turklāt šāda tikšanās pāris stundas pirms protesta akcijas var radīt nepareizo iespaidu par mērķi, uzskata Keris.

Viņš gan uzsvēra, ka viņi ar Mūrnieci vienojās kopīgi meklēt ērtāko un pieņemamāko laiku sarunai. Viņš arī pauda cerību, ka šāda tikšanās notiks jau tuvākajā laikā.

Kā ziņots, šodien pie Saeimas nama notiks Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkota protesta akcija, kuras mērķis ir panākt finansējuma pieaugumu veselības aprūpei.

Protesta akcijas devīze būs "Par tautas dzīvību". Pie Saeimas paredzētajā akcijā mediķi izspēlēs izrādi, kurā darbosies "Nāve" un "Tautas dzīvība". Pie Saeimas tiks sākta arī parakstu vākšana, lai atbalstītu vēstuli deputātiem, kurā būs izteiktas prasības palielināt finansējumu veselībai, kā arī brīdinājums politiķiem, ka, nepiešķirot medicīnai lielāku finansējumu, vēstuli parakstījušie cilvēki par viņiem vairs nebalsos. Parakstīties par vēstuli būs iespējams protesta akcijas laikā, kā arī pēc tam LVSADA birojā, arodbiedrības mājaslapā, kā arī, iespējams, medicīnas iestādēs.

Ņemot vērā jautājumu mazo skaitu darba kārtībā, Saeimas sēde šodien noslēdzās pirms protesta akcijas sākuma. Atsevišķi deputāti pirms parlamenta sēdes plkst.9 pauda nelielu pārsteigumu, ka jau tobrīd pie Saeimas nama nebija ieradušies akcijas dalībnieki.