Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Skolnieks internetā uzgājis skolotājas paroļu datus un mainījis savas un klasesbiedru atzīmes

©

Kāds vidusskolas skolnieks labojis savas un klasesbiedru atzīmes portālā "e-klase", izmantojot internetā atrastus skolotājas paroles datus, teikts informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārskatā par nedēļas drošības incidentiem.

Parole tikusi iegūta no "LinkedIn" kompromitēto paroļu datiem, kas ir brīvi pieejami internetā.

Nodarījums netieši atgādina, ka parolēm dažādās vietnēs ir jābūt atšķirīgām, citādi tās var viegli piemeklēt, norāda "Cert.lv" pārstāvji.

Tiešsaistē pieejama vietne "haveibeenpwned.com", kurā, ierakstot savu e-pasta adresi, iespējams uzzināt, vai tā un ar to saistītā profila informācija nav nonākusi svešās rokās lielāko datu noplūžu laikā.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.