Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā notiks vairāk nekā 30 Eiropas putnu vērošanas dienām veltīti pasākumi

© f64

Oktobra pirmajā nedēļas nogalē tradicionāli Eiropas iedzīvotāji piedalās putnu vērošanā un to skaitīšanā. Tāpēc Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde un Latvijas vides aizsardzības fonds aicina vērot putnusun par tiem ziņot portālā Dabasdati.lv.

Ikvienam iedzīvotājam ir iespēja piedalīties arī kādā no 30 bezmaksas Eiropas putnu vērošanas dienu pasākumiem - Ķemeru nacionālajā parkā, Sātiņos, Kolkā, Papē, Gulbenes novadā, Ainažos, Teiču purvā, Liepājā, Burtniekos, Rāznas nacionālajā parkā, Užavā, Rīgā, Ķeipenē, Jaunpiebalgā un Madonā. Sarakstu meklē šeit.

Visērtāk par putniem ir ziņot portālā Dabasdati.lv - internetā vai ar mobilo lietotni. Par novērotajiem putniem(putna suga, putnu skaits, vieta, kurā putni novēroti) un cilvēku skaitu, kas piedalījies vērošanā, 1.oktobrī (no plkst.10.00 līdz 18.00) un 2.oktobrī (no plkst.10.00 līdz 16.00) var ziņot LOB arī pa tālr.: 67221580 vai e-pastu:putni@lob.lv. Informācija par nedēļas nogalē novērotajiem putniem svētdienas vakarā tiks nosūtīta EuroBirdwatch 2016 koordinatoriem - Šveices Ornitoloģijas biedrībai (BirdLife Switzerland).

Eiropas Putnu vērošanas dienas EuroBirdwatch 2016 Latvijā organizē Latvijas Ornitoloģijas biedrība, kas ir BirdLife International partneris Latvijā, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu.

Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir lielākā dabas aizsardzības organizācija Latvijā. Tā darbojas kopš 1985. gada un šobrīd apvieno vairāk nekā 500 biedru. Par LOB biedru var kļūt ikviens interesents, aizpildot anketu un samaksājot biedru naudu.

LOB misija ir saglabāt daudzveidīgu un dzīvotspējīgu Latvijas savvaļas putnu faunu. Lai to īstenotu, LOB nodarbojas ar putnu un to dzīvesvietu aizsardzību un izpēti un sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu dabas aizsardzības pasākumos.

LOB Latvijā pārstāv starptautisko dabas aizsardzības organizāciju savienību BirdLife International.