Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

VĒŽA PACIENTEI valsts palīdzību atsaka, cer uz līdzcilvēkiem

© F64, attēlam ir ilustratīva nozīme

Nataļjai ir 54 gadi, visu mūžu strādājusi par pārdevēju. Viņa ar dzīvesbiedru Juriju dzīvo Daugavpilī. Pirms 5 gadiem Jurijam atklāja ļaundabīgu audzēju galvā un plaušās. Lai arī šobrīd Jurijs audzēju ir uzveicis, viņš ir 1. grupas invalīds, pēc pārslimotās slimības viņam ir kustību traucējumi, viņš nespēj strādāt. Taču pirms gada ļaundabīgu audzēju atklāja arī pašai Nataļjai. Tas bija liels trieciens un jauns pārbaudījums visai ģimenei. Nataļjai ir pieaugusi meita un 2 mazbērni - 2 un 4 gadus veci, lasāms ziedot.lv mājas lapā.

Nataļjai tika atklāts taisnās zarnas audzējs. Tika veiktas 2 operācijas, 10 apstarošanas procedūras, 16 ķīmijterapijas. Likās, ka slimība ir atkāpusies un viņa izcīnījusi pašu dārgāko-iespēju dzīvot. Šovasar pēc izmeklējumu veikšanas dakteri atklāja, ka organismā sāka veidoties metastāzes, kuras bojā plaušas un citus orgānus. Nataļja atklāj: “Veselu gadu dzīvojot es biju vislaimīgākais cilvēks, kā man likās, bet tad pēkšņi atkal uzliesmojums, tāda traģēdija un nelaime!”. Tagad Nataļjai kopā ar ķīmijterapiju nozīmētas zāles, kas veicina ķīmijterapijas iedarbību - Avastin. Šo zāļu viena deva izmaksā 1932.81 eiro. Valsts šīs zāles nekompensē, Nataļja uzrakstījusi iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā ar lūgumu rast iespēju zāļu kompensācijai individuālā kārtā, taču saņēma atteikumu. Radinieki, draugi un tuvi cilvēki palīdzēja ar naudu pirmajam, otrajam un arī daļēji trešajam ārstēšanās kursam. Analīžu rezultāti jau uzrāda pozitīvu zāļu iedarbību. Kopā nepieciešama palīdzība vēl 2 zāļu kursiem. Maijas Kovaļevskas labdarības koncertā "Sirds veltījums"saziedoti 1932.81 eiro, kas sedz viena kursa izmaksas.

Pirmdien ir jāpērk pēdējā zāļu deva, kuras iegādei pietrūkst 347 eiro. “Lūdzu, palīdziet, ļoti gribas dzīvot! Jau iepriekš saku paldies visiem, kam sirds ir atvērta nelaimē nonākušiem cilvēkiem”, lūdz Nataļja.