Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Ar ikvakara zvanu zvanīšanu aicina izbeigt asinsizliešanu Alepo

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) pievienojusies starptautiskajai iniciatīvai "Zvani par Alepo", aģentūra LETA uzzināja baznīcā.

Šī iniciatīva pasaulē sākta oktobra vidū Somijas baznīcā.

Katru vakaru zvanot zvanus, baznīca aicina izbeigt bombardēšanu un asinsizliešanu aplenktajā Sīrijas pilsētā Alepo. Tāpat ar šādu akciju tā piemin tur bojāgājušos.

Zvani tiek zvanīti Rīgas Domā, Liepājas Trīsvienības katedrālē, Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē un citos dievnamos.

Zvani skan katru vakaru plkst.8. Zvanu zvanīšana notiks līdz 24.oktobrim, kas ir Apvienoto nāciju diena.

Kā ziņots, Maskava bija pagarinājusi vienpusējo "humāno pauzi" līdz sestdienas plkst.19 pēc Latvijas laika, bet nepaziņoja par šī pamiera tālāku pagarināšanu, ko bija lūgusi ANO, lai varētu evakuēt no Alepo ievainotos civiliedzīvotājus.

Sīrijas opozīcija bažījas, ka ievainotie pēc evakuēšanas varētu tikt aizturēti, un norādīja, ka nav nekādu garantiju par humānās palīdzības piegādēm.

Kopš Sīrijas armija sāka ofensīvu nemiernieku padzīšanai no Alepo austrumu rajoniem, kurus tie ieņēmuši kopš 2012.gada, karadarbībā ir nogalināti ap 500 cilvēku, kā arī ievainoti vairāk nekā 2000 civiliedzīvotāju.

ANO bija cerējusi izmantot pamieru, lai evakuētu nopietni ievainotos un varbūt piegādātu palīdzību, bet ANO amatpersona sestdien paziņoja, ka nebija saņemtas nepieciešamās drošības garantijas.