Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

KNAB premjeram sniegs skaidrojumus par zaudētajām tiesvedībām pret biroja darbiniekiem

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sniegs Ministru prezidentam nepieciešamo informāciju par bijušo KNAB darbinieku rīcību, kas ietekmējusi zaudētās tiesvedības rezultātu.

KNAB informē, ka zaudētās Ilzes Dravenieces atbrīvošanas lietas iztiesāšanā būtiskā nozīme bija faktam, ka Juta Strīķe, pildot KNAB priekšnieka pienākumus no 2013.gada 1.jūlija līdz 7.jūlijam un no 2013.gada 22.jūlija līdz 30.jūlijam, atcēla KNAB priekšnieka 2013.gada 27.jūnija rīkojumu Nr.23-2/368, ar kuru Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Draveniecei tika piemērots disciplinārsods. Par dienesta pilnvaru pārsniegšanu Strīķei tika piemērots disciplinārsods-rājiens, ar 1.instances tiesas spriedumu Strīķes prasība par disciplinārsoda atcelšanu, noraidīta. Lietā šo faktu tiesa neesot vērtējusi.

Tāpat KNAb Māri Kučinski informēs par zaudēto Jutas Strīķes atbrīvošanas tiesvedību. KNAB norāda, ka tiesa nevērtēja Strīķes pārkāpumus pēc būtības, bet vērtēja atbrīvošanas procedūru. KNAB norāda, ka procesuālā kārtības neievērošana radās atšķirīgas tiesību normu interpretācijas dēļ, jo likumā nebija skaidri noteikta tiesu piekritība darba/dienesta strīdu izskatīšanā, kā arī bija pretrunas likumos amatpersonu novērtēšanas kārtībā. Tobrīd KNAB nu jau atbrīvotā Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja Ilze Draveniece bija atbildīga par novērtēšanas procesa organizēšanu iestādē, tai skaitā, par tā tiesiskumu.