Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šadurskis deputātiem atskaitīsies par finansējumu izglītībai un zinātnei

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V) šodien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, kā arī partijas "No sirds Latvijai" (NSL) frakcijas deputātiem atskaitīsies par nākamajā gadā paredzētajiem līdzekļiem izglītībai un zinātnei.

Par plānoto finansējumu izglītībai un zinātnei valsts budžetā 2017.gadam un vidēja termiņa budžeta ietvarā 2017., 2018. un 2019.gadam Izglītības komisijas sēde ar Šadurska piedalīšanos notiks plkst.10 Jēkaba ielā 16, 407.telpā.

NSL Šadurski plāno iztaujāt par pedagogu atalgojuma jauno modeli un plānotajām izmaiņām tajā, iecerētajām reformām izglītības sistēmā, finansējuma samazinājumu no budžeta finansēto studiju vietu nodrošināšanai, kā arī grozījumiem Izglītības likumā, kas paredz atlaist pedagogus no darba par nespēju veidot izglītojamā attieksmi pret sevi, citiem, darbu, kultūru, sabiedrību un valsti.

Tikšanās ar NSL deputātiem par šiem jautājumiem norisināsies plkst.14 Jēkaba ielā 16, 211.telpā, aģentūru LETA informēja politiskā spēka pārstāvis Valdis Freidenfelds.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc emocionālām diskusijām tomēr nespēja vienoties par papildu finansējuma piešķiršanu augstākajai izglītībai, lai netiktu samazināts valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits. Līdz ar to lēmuma pieņemšana tiek atlikta uz divām nedēļām.

Tomēr Šadurskis pēc tam apliecināja, ka nākamajā gadā ir rasta iespēja nodrošināt papildu teju 5,5 miljonus eiro augstākajai izglītībai.

LETA iepriekš vēstīja, ka izglītības nozares nākamā gada finansējums būs par 11 miljoniem eiro lielāks nekā 2016.gada budžetā paredzētais. Finanšu ministrijas pārstāvji norādījuši, ka ir nodrošināts nepieciešamais finansējums pedagogu darba samaksas reformas ieviešanai 47,2 miljonu eiro apmērā, tostarp 15,7 miljoni eiro Izglītības un zinātnes ministrijai ir jānodrošina no izdevumu pārskatīšanas rezultātā rastajiem līdzekļiem.