Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

KNAB priekšnieka atlases komisija paziņos konkursa pirmās kārtas rezultātus

© F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka atlases komisija šodien paziņos konkursa pirmās kārtas rezultātus, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Komisijas vadītājs Valsts kancelejas direktors šodien pēc komisijas sēdes sniegs informāciju par komisijas sēdē pieņemtajiem lēmumiem.

KNAB priekšnieka atlases komisija uz sēdi sanāks plkst.9.

Jau ziņots, ka konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi.

Uz konkursa otro kārtu būs saņemta arī informācija no Satversmes aizsardzības biroja par to, vai visiem pretendentiem ir izsniedzama augstākā pielaide valsts noslēpumam.

Otrajā kārtā tiek padziļināti izvērtēta izvirzīto pretendentu pieredze, zināšanas un kompetences, tāpēc komisija veiks pārrunas ar pretendentiem - lūgs viņus mutiski sniegt savu redzējumu par KNAB darbības prioritātēm un attīstību, kā arī rakstiski atbildēt uz komisijas sagatavotajiem jautājumiem par KNAB kompetences jomām, valsts pārvaldi un tiesību aizsardzības sistēmu.

Pēc visu pretendentu izvērtēšanas komisija pieņems lēmumu iesniegt Ministru prezidentam priekšlikumu par atbilstošākā pretendenta vai atbilstošāko pretendentu kandidatūru virzīšanu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vai ieteiks Ministru kabinetam atkārtoti izsludināt konkursu, ja tiks noraidīti visi pretendenti.

Aģentūrai LETA pagaidām zināmi četri pretendenti, kuri pieteikušies uz KNAB priekšnieka amatu, - pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, bijušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, eksministrs Māris Gulbis un Latvijas Juristu apvienības vadītājs Rihards Bunka. Neoficiāli arī zināms, ka KNAB priekšnieka amata kandidātu vidū ir arī bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājs Kristaps Zakulis un policijas Iekšējās drošības biroja darbinieks Iļja Boronovskis

Streļčenoka pilnvaras šajā amatā beigsies 17.novembrī.