Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils dome noslēdz sadarbības līgumu ar Operu

© Jānis Saliņš, f64

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs trešdien parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru par operas un baleta viesizrāžu rīkošanu Ventspilī līdz 2014. gadam.

"Lai cilvēks nejustos nomalē, ir jābūt dāžadiem profesionālās mākslas pasākumiem. Noslēdzot šo līgumu, mēs garantējam profesionālās kultūras - operas un baleta pieejamību 200 kilomteru attālumā no Rīgas. Līgumu ar operu noslēdzam, lai ventspilnieki un Kurzemē dzīvojošie nejustos kā provincē," stāsta Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Savukārt Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars uzsvēra, ka līdz šim ir notikuši dažādi viesizrāžu pasākumi Jekabpilī, Rēzeknē, Valkā, Madonā un citviet. "Ventspilī ir vienīgā profesionālā skatuve Latvijā, ārpus Rīgas, kur ir iespēja nodrošināt operas un baleta izrādes," uzsver Andrejs Žagars.

Šogad Ventspilī paredzēti 50 profesionālās mākslas pasākumi un to norisei Ventspils pilsētas dome plānojusi atvēlēt 318 085 latu. Pēc A. Lemberga teiktā, Ventspils pilsētas dome katram skatītājam dotē 33 latus, tas ir, lai varētu par pieejamām cenām iegādāties biļetes, pašvaldība nodrošina mākslinieku uzņemšanu.