Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

RINDA UZ VALSTS ATBALSTU GARA: Steidzami nepieciešami 6000 eiro operācijai

© Snowflake

"Esam saņēmuši vēstuli no Kārsavas iedzīvotājas Mārītes, kura pastāstīja par bēdu, kas piemeklējusi brīnišķīgu cilvēku, L.Rancānes Makašānu amatu vidusskolas matemātikas skolotāju Inetu Litinsku," facebook raksta labdarības lapa "Snowflake".

"Vienmēr izpalīdzīgajai un atsaucīgajai sievietei šoreiz nepieciešams līdzcilvēku atbalsts - viņai steidzami jāveic abu gūžu locītavu endoprotezēšana, bet ģimenei tam nepieciešamos gandrīz 6000 eiro saviem spēkiem savākt nav iespējams.
«Ineta ir ne tikai ļoti laba skolotāja, bet arī brīnišķīgs, nesavtīgs cilvēks. Viņa vienmēr ir palīdzējusi un rūpējusies vispirms par citiem: ģimeni, kolēģiem, skolēniem, kaimiņiem utt. Šobrīd palīdzība ir nepieciešama viņai pašai - abu gūžu locītavu endoprotezēšana, kas izmaksās 5940 eiro. Tā ir milzīga summa vienkāršai skolotājai, kurai turklāt vienai jārūpējas par bērniem, no kuriem divi vēl turpina mācības un ir viņas apgādībā. Lai gan skolotāja šobrīd pārvietojas uz kruķiem, ciešot sāpes, tomēr saglabā sev piemītošo optimismu. Redzot, kā viņa drosmīgi cīnās, rodas vēlme palīdzēt šim labajam cilvēkam,» raksta Mārīte.
Sazinoties ar Inetu, atklājas, ka pirms vairākiem gadiem aizsaulē aizgājis viņas vīrs, un atsaucīgā skolotāja viena rūpējusies par saviem trim bērniem, no kuriem jaunākajam šobrīd ir 14 gadi, vienlaikus sniedzot jaunas zināšanas arī skolēniem. Diemžēl šā gada septembrī 46 gadus vecajai sievietei tika diagnosticēts strauji progresējošs osteoartrīts, un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas ārstu konsīlija slēdziens bija viennozīmīgs - nepieciešama steidzama operācija.
Diemžēl, kā liecina Nacionālās veselības dienesta informācija, uz lielo locītavu endoprotezēšanu par valsts līdzekļiem gaida vairāki desmiti tūkstošu pacienti, bet reāli finansējums ik gadu tiek piešķirts tikai pāris tūkstošiem operāciju, tādēļ Inetai vienīgā iespēja, kā atgūt veselību, pilnvērtīgas pārvietošanās spējas un vairs nemocīties sāpēs ir pašai apmaksāt endoprotezēšanu.
Sieviete nekad nav lūgusi nevienam palīdzību, bet šoreiz vēlamies aicinām palīdzēt sagādāt Inetai tik nepieciešamo dāvanu Ziemassvētkos. To bērnu vārdā, kurai allaž dzīvespriecīgā skolotāja devusi tālākajai dzīvei nepieciešamās zināšanas un visu to cilvēku vārdā, kuriem Ineta palīdzējusi, lūdzam sniegt atbalstu viņai," raksta "Snowfalke".

Ja vēlaties palīdzēt Inetai, ziedot ar norādi «Inetai Litinskai» iespējams (par saņemtajiem ziedojumiem tiks apmaksāti rēķini, vēlāk publicējot šeit atskaites):
Biedrība «Labdarības lapa Snowflake»
Reģ.nr.: 40008234435
Banka: AS SEB Banka
Konts: LV88UNLA0050023989404
PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com
Ziedojumu tālrunis: 90006180 (Maksa par zvanu 1.42 Eur)
90006776 (7.11EUR)