Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

SKUMJA VĒSTS: Vairākas nedēļas pazudušo Baibu atrod mirušu

© facebook

Organizācija bezvests.lv vēsta par traģiskām ziņām saistībā ar pazudušo Baibu Purmali, kuru jau vairākas nedēļas meklēja viņas tuvinieki - šodien sieviete tika atrasta bez dzīvības pazīmēm, vēsta organizācija Bezvests.lv.

Organizācijas Facebook lapā ievietotā informācija vēsta:

61 gadu vecās Baibas Purmales (Naukšēnu skolas bijušās skolotājas) meklēšanu, kura bez vēsts pazuda 27.novembrī uz Valmieras-Rūjienas šosejas, šodien turpināja pazudušās tuvinieki. Dēls Ilgmārs Purmalis internetā vērsās pie līdzcilvēkiem, kuri būtu gatavi palīdzēt viņam mātes meklēšanā. Atsaucās ap 50 cilvēku (uz Rūjienas novadu atbrauca ap 20 automašīnām).

Bija arī pašu bezpilota lidaparāts. Bezvests.lv brīvprātīgie šoreiz nevarēja organizēt masveida meklēšanu un koordinēt šo pasākumu, bet sarunāja paraplānu. Mūsu paraplāna pilots jau izbrauca, bet pusceļā nācās griezties atpakaļ, jo viņa palīdzība vairs nebija nepieciešama - sievieti diezgan ātri saviem spēkiem atrada radinieki un brīvprātīgie palīgi.

Pēc pazudušās sievietes dēla kursabiedra Raimonda teiktā, meklēšana uzsākta plkst. 9:15 un aptuveni pēc 2 stundām ap plkst. 11:35 Baibu Purmali atrada. Viņas ķermeni atrada aptuveni 80 m attālumā no šosejas, grāvī, pie sānceļa (labajā pusē, kur ir automašīnu stāvvieta) - Lizdēnos. Tērcē atrada vispirms lietussargu, tad somu un pēc dažām minūtēm ieraudzīja pazudušās sievietes ķermeni.

Meklēšanā piedalījās arī mūsu Bezvests.lv SOS brīvprātīgais Pjotrs Luņevs, viņš atbrauca no Rīgas kopā ar Baibas dēlu. Pēc viņa teiktā, šoreiz līdzcilvēku atbalsts bija ļoti liels - atsaucās Ilgmāra kursa biedri gandrīz pilnā sastāvā. Atbrauca arī vietējie iedzīvotāji.

Viens no pazudušās sievietes dēla kursabiedriem, Raimonds, pirmais ieraudzīja sievieti, nākamais ķēdē bija Pjotrs, bet apliecina, ka atrada cilvēku visa komanda kopā, kuri pārbaudīja visu meža teritoriju metru pa metram. Sievieti palīdzēja ieraudzīt tas, ka uz šo sestdienu sniegs pilnībā bija nokusis un arī ūdens līmenis grāvī bija krities aptuveni par metru. Tagad Baibas dēls un tuvinieki gaida policiju, lai sniegtu liecības. Precīzu sievietes nāves iemeslu noteiks ekspertīze.

Visdzīļākā līdzjutība tuviniekiem..