Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

"Pasažieru vilcienam" pēc negadījuma Dārziņos radušies 10 000 eiro lieli zaudējumi

© Edgars Koroņevskis/Facebook

Otrdienas vakarā Dārziņos notikušā dzelzceļa negadījuma dēļ AS ''Pasažieru vilciens'' radušies zaudējumi varētu sasniegt 10 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Egons Ālers.

Viens no negadījumā iesaistītajiem bijis kravas vilciens, otrs - pasažieru. Ālers norādīja, ka pasažieru vilcienam nodarītā bojājuma novēršanas izmaksas vēl tiek aprēķinātas, taču tās provizoriski varētu būt no 1000 līdz 5000 eiro.

Savukārt aptuveni 5000 eiro zaudējumi radās saistībā ar neveiktajiem reisiem, autobusu nodrošināšanu un pasažieru nogādāšanu galamērķī kopumā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otrdienas vakarā pēc divu vilcienu un automašīnas sadursmes Dārziņos tika slēgta dzelzceļa satiksme posmā starp Salaspili un Rīgu. Dzelzceļa satiksme uz laiku tika slēgta abos virzienos, kas gan vairāk ietekmēja pasažieru pārvadājumus Krustpils virzienā tāpēc, ka pasažieru vilcieni uz Rīgu šajā stundā vairs nekursēja.

Cilvēki no negadījumā iekļuvušā pasažieru vilciena Rīga-Krustpils galamērķī - Krustpilī un citās šī maršruta stacijās - tika nogādāti ar autobusiem.

Savukārt pēcāk tika atcelts vilciens Nr.6244 Rīga-Aizkraukle, kam no Rīgas bija jāizbrauc plkst.22.26, savukārt vilciens Nr.6246 Rīga-Lielvārde, kam no Rīgas bija jāizbrauc plkst.23.27, bet arī tas kavējās, tika pagarināts līdz Aizkrauklei, lai pasažierus nogādātu galamērķī.