Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Muzikālajā bankā otro gadu pēc kārtas triumfē "Prāta vētra"

© f64

Vakar Ventspilī noslēdzās Muzikālās bankas fināls, kurā par 2016. gada vērtīgāko kompozīciju atzīts grupas "Prāta vētra" un Musiqq kopdarbs "Debesis iekrita tevī". Par šo dziesmu bija nobalsojuši vairāk kā 30% tiešraides skatītāju. Tāpat šo dziesmu "iekšējā balsojumā" par vislabāko atzina arī paši finālā iekļuvušie mūziķi, kā arī mūzikas eksperti, t.i. profesionālā žūrija.

Jāatgādina, ka arī pērn Muzikālās bankas uzvarētāji bija Prāta vētras puiši ar dziesmu "Ziemu apēst".

Šogad finālā bija iekļuvušas tādas dziesmas kā Guntra Kuzmina "Buorstous", grupas "Musiqq" dziesma "Čaļi", Mārtiņa Ruska "Daļa no sirds", grupu "Prāta vētra" un "Musiqq" dziesma "Debesis iekrita Tevī", grupas "Otra puse" un Antras Stafeckas dziesma "Es Tev", Smantas Tīnas "Kāds trakais mani uzgleznos", Justa "Ko tu dari?", grupas "The Sound Poets" dziesma "Lavīnas", Markusa Rivas "Laika upe", Andra Ērgļa un Stafeckas "Laiks", Intara Busuļa "Miglas rīts", Ivo Fomina "Nāc", grupas "Līvi un Buks" dziesma "Pēdas uz palodzes", Dona "Tepat" un Agneses Rakovskas "Vienaldzības".

15. vietu šogad ieguva Līvi, 14. vietu Justs, 13. vietu Andris Ērglis, 12. vietu Samanta Tīna, 11. vietu Makus Riva, 10. vietu Otra puse, 9. vietu Mārtiņš Ruskis, 8. vietu Agnese Rakovska, 7. vietu The Sound Poets, 6. vietu Guntra Kuzmina, 5. vietu Ivo Fomins, 4. vietu Musiqq, 3. vietu Dons, 2. vietu Intars Busulis.