Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

SKARBI: Nelegālajās dzīvnieku audzētavās valda nežēlība

© F64

Policija Rīgā no kārtējās nelegālās suņu audzētavas izņēmusi šķirnes mazsunīšus, kas turēti antisanitāros apstākļos. Viens puikucis un četras kucītes, viena – ar trīs kucēniem. Visi pieaugušie suņi nesociāli, bīstas cilvēka kā uguns, par ko nav jābrīnās, jo viņi bija vajadzīgi tikai naudas pelnīšanai, kas kucītēm nozīmēja nemitīgu dzemdēšanu.

Izņemto suņu īpašnieki, visticamāk, necentīsies dzīvniekus atgūt, jo tas maksātu prāvu summiņu. Bet gan jau šis dzīvoklis tukšs nepaliks - drīz vien tiks iegādāti nākamie naudas pelnītāji.

Nav nosodāma cilvēku vēlme pēc šķirnes dzīvniekiem. Tāpat ir uzslavējama, jo šķirnes dzīvniekiem ir ģenētiski iekodēta uzvedība, rakstura īpatnības un pat slimošana daudzmaz paredzama. Ja lēmums pieņemts, izvērtējot konkrētās šķirnes atbilstību cilvēka raksturam, dzīvesveidam - viss kārtībā. Traģēdijas, kurās cieš tikai un vienīgi dzīvnieki, sākas brīdī, kad cilvēks, gribot šķirnes dzīvnieku, nevēlas par to maksāt. Ir noturīgs pieprasījums pēc kucēniem, kuri «var būt bez papīriem» (domāti ciltsraksti), «par saprātīgu naudiņu» (domāts pēc iespējas lētāk). Tāpēc arī Latvijas pamalu pamales pilnas ar nelegālajām audzētavām, kurās suņi dzīvo baisos apstākļos.

Iegādājoties suni no nelegālās audzētavas, jūs atbalstāt negodīgus cilvēkus un jūsu izvēlētā kucēna mātes spīdzināšanu! Ja gribat šķirnes suni, sakrājiet naudu un pērciet kucēnu no audzētavām, kur paši varat pārliecināties, cik cienīgu dzīvi dzīvo jūsu nākamā mīluļa vecāki, turklāt audzētāji uzņemas arī juridisku atbildību par katra dzīvnieciņa veselības stāvokli. Tur, kur viens suņu tēviņš nemitīgi aplecina gadiem «noražojušās» kucītes, var sanākt gana slimīgi dzīvnieki, par kuru tālāko likteni un jūsu problēmām neviens negribēs dzirdēt, tiklīdz savu «saprātīgo naudiņu» būsiet iespiedis netīrajā pārdevēja saujā. Neatbalstiet neprātu un nežēlību!