Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā aizgājis Jānis Grodums

© f64

Otrdien vakarā slimnīcā 51 gada vecumā miris leģendārais grupas "Līvi" mūziķis Jānis Grodums.

nra.lv jau ziņoja, ka pirms nepilna mēneša hepatīta dēļ Grodums tika ievietots Infektoloģijas centrā, kur viņš ārstējās.

Jānis Grodums kopš 1976. gada bija rokgrupas "Līvi" dalībnieks.

17.jūnijā Vērmanes dārzā notiks īpašs Latvijas mūziķu koncerts, kura mērķis ir kopīgi izrādīt cieņu un domās palīdzēt leģendārajam mūziķim. Koncerta mērķis bija vākt līdzekļus Jāņa Groduma ārstēšanai.

Koncertu ceturtdien, 17.jūnijā, tiešraidē no Vērmanes dārza varēs dzirdēt Latvijas Radio 2. Koncerta sākums ieplānots par stundu agrāk, nekā ziņots iepriekš, jo arvien vairāk Latvijas mūziķu vēlas piedalīties akcijā, līdz ar to koncerts sāksies plkts.18 un ilgs līdz plkst.23.

Koncertu atklās Groduma līdzgaitnieks grupā "Līvi" Ainars Virga, bet turpinājumā muzicēs grupas "Pērkons", "Credo", "Linga", "Bet bet", Armands Alksnis ar grupu, Harijs Zariņš un grupa "Colt", Aisha, Jenny May, Jānis Lemežis ar grupu, vijolnieks Dzintars Beitāns ar grupu, "Rock'n'Riga" jauno grupu konkursa "Garāžas duelis" finālisti "Pūķa gars" un "Blacksmith", Kristīna Zahārova, Candy un Johnny Salamander, kā arī daudzi citi populāri mūziķi.

Jānis Grodums ir ceturtais rokgrupas "Līvi" dalībnieks, kurš devies taisaulē. Viens no "Līvu" dibinātājiem Ēriks Ķiģelis traģiski gāja bojā autokatastrofā 1985. gada 5. oktobrī uz Rīgas – Liepājas šosejas. Ķiģelim tolaik bija tikai 30 gadi.

Arī citus "līvus" liktenis nav saudzējis. Savulaik smagā autoavārijā cieta "Līvu" dibinātājs Juris Pavītols, bet vokālists Igo (Rodrigo Fomins) 2000. gada maijā gandrīz zaudēja dzīvību, kad viņa vadītā automašīna sadūrās ar baļķvedēju.

2003. gada 26. jūlijā Ainara Virgas vadītā automašīna noskrēja no Rīgas – Daugavpils šosejas brauktuves un apmeta vairākus kūleņus. Avārijā dzīvību zaudēja "Līvu" bundzinieks Dainis Virga un skaņu operators Juris Jakovļevs, bet Virga vecākais un Grodums brīnumainā kārtā tika cauri ar vieglām traumām.