Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Alūksnes apkaimē notiks kandžas dzinēju festivāls

© skanpix

Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta "Sprīdīšos" sestdien, 19.jūnijā pulcēsies Latvijas kandžas dzinēji, kas aicināti piedalīties tieši viņiem veltītā festivālā, ziņo portāls Dzirkstele.lv.

Kandžas dzinēju festivāla idejas autors un organizators ir "Sprīdīšu" saimnieks Gintars Čerbikovs, kuram pašam kandžas dzīšana mājas apstākļos nav sveša. Šī nodarbe izvērsta jau tādā līmenī, ka radīta īpaša dzēriena marka. Sapildīta pudelēs ar atbilstošu etiķeti un leģendu, tā šobrīd tiek pasniegta draugiem kā dāvana vai izmantota citiem līdzīgiem mērķiem.

"Parasti pret kandžas dzinējiem izturas nievājoši, taču tas nav pareizi. Mums vajadzētu izmantot savas prasmes, lai radītu tādu piedāvājumu, kāda nav nekur citur," uzskata G.Čerbikovs.

Viņš norāda, ka šāds brūvējums, sapildīts pudelēs ar atbilstošām etiķetēm, būtu ekskluzīvs suvenīrs tūristiem, taču šādu ieceru īstenošanai likumdošana nav labvēlīga.

Šā iemesla dēļ festivālu plānots atklāt ar konferenci. Tajā uzstāties aicināti kandžas dzinējus kontrolējošo iestāžu pārstāvji, lai tie izskaidrotu, ko un cik daudz šīs nodarbas veicēji drīkst atļauties. Pasākuma turpinājumā apmeklētāji varēs nodegustēt sabraukušo viesu veikumu. Gaidāma arī degustatoru komanda, kas noteiks labākā dzēriena autoru un par kuras priekšsēdētāju izvēlēts bijušais Alūksnes pilsētas domes priekšsēdētājs Viktors Litaunieks. Balsot drīkstēs arī festivāla apmeklētāji, kuriem vienlaikus tiks demonstrēts kandžas dzīšanas process.

Par pasākuma muzikālo pusi rūpēsies grupas "Muhomors" un "MotoriuM" no Rīgas, kā arī "Savējie", "Sutas dampis" un "Putna galvas" no Alūksnes. Festivāls beigsies ar šo grupu koncertu dienas vakarpusē.