Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kleckins: Streips ir aprobežots amerikāņu puika

© Jānis Saliņš, f64

Sabiedriskās televīzijas vadība ir izvirzījusi žurnālistam Kārlim Streipam attiecīgas prasības, skaidri norādot, kas nav pieļaujams un nebūs pieļaujams. "Ja viņš šīs prasības nepildīs, būsim spiesti noņemt viņu no raidījuma veidošanas," šodien intervijā "Neatkarīgajai" saka Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Jautājums par Streipa atbilstību raidījuma "Skats no malas" vadītāja amatam ir skatīts arī mākslinieciskās padomes sēdē, taču žurnālists no sēdes aizgājis, jo viņu "neinteresējot, ko jūs te spriežat", stāsta Kleckins un piebilst, ka šajā padomē eksperti spriež un analizē par raidījumu kvalitāti, tur nepieņem nekādus direktīvus lēmumus.

Kleckins uzskata, ka "Streips ir nonācis pie pārliecības, ka nav šajā valstī cilvēku, kas labāk par viņu zina, kā vajag un var taisīt raidījumus".

"Katram ir tiesības domāt par sevi un citiem, kā viņš grib, bet ir mūsu prasības, kuras jāpilda jebkuram, sevišķi šajā priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Tas viņam tika skaidri noformulēts. Tas attiecas ne tikai uz viņu," skaidro Kleckins un piebilst, ka partiju aģitāciju ierobežo Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums un likums par vēlēšanām.

"Viņš [Streips] ir tik sen prom no Amerikas, ka ir aizmirsis, kā tur lietas notiek. Amerikā par tādu uzvedību, kādu atļaujas šeit, viņš neizlīstu no tiesām. Bet no viņa, jāsaka godīgi, savulaik bija arī labums. Kad viņš atbrauca, viņš parādīja amerikānisko reportiera līmeni, kāds mums nebija zināms, un tas bija ļoti pozitīvi. Bet tad viņš iedomājās, ka ir ģēnijs, kaut viņš ir aprobežots amerikāņu puika. Ne pārāk izglītots, bet uzņēmīgs," intervijā atklāti runā Kleckins.

Pilnu interviju ar Ābramu Kleckinu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"