Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Mūrniece: rīt gājienā iespējamas provokācijas; domei tas jāaizliedz

© http://sites.google.com/site/riga1941/

Iekšlietu ministrijas dienestu rīcībā ir pamatota informācija, ka rīt Rīgas atbrīvošanas dienas gājiena laikā ir gaidāmas provokācijas, kā dēļ ministrija šodien lūgusi Rīgas domei, neskatoties uz tiesas lēmumu, gājienu aizliegt.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece nra.lv informēja, ka gājiens par godu Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā ir vērsts uz naida kurināšanu. „Burtiski šodien saņēmām ziņas par iespējamām provokācijām gājiena laikā. Esam saņēmuši arī vairākas iedzīvotāju vēstules, kuri pauž bažas pa gājiena norisi,” skaidroja ministre.

Ministrija uzskata, ka jaunie apstākļi, kas atklājušies tikai šodien, ļaus Rīgas domei gājienu tomēr aizliegt. Mūrniece norādīja, ka Administratīvā rajona tiesa, iepriekš atļaujot gājienu, šos apstākļus nav ņēmusi vērā, un tādēļ tiesas lēmums domei vairs nav saistošs. Ja tomēr gājiens notiks, Valsts policija ir gatava nodrošināt kārtību tajā.

Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis nra.lv informēja, ka dome pagaidām Iekšlietu ministrijas vēstuli nav saņēmusi.

nra.lv jau ziņoja, ka Administratīvā rajona vakar apmierināja Ulda Freimaņa pieteikumu un atcēla Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) 19.jūnija lēmumu neatļaut 1.jūlijā pie Brīvības pieminekļa pieminēt Rīgas atbrīvošanu no PSRS 1941.gadā un nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu galvaspilsētā.