Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Astoņi Skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieki noķerti reibumā

Policijas darbinieki līdz šim ir pieķēruši astoņus nepilngadīgus X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekus, kuri atradušies alkohola reibumā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, astoņiem nepilngadīgiem svētku dalībniekiem ir konstatēta alkohola klātbūtne un viņi nodoti kolektīvu vadītājiem. Par notikušo informēti arī svētku organizatori.

Kā aģentūra LETA uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), saistībā ar veselības problēmām, kas varētu būt saistītas ar alkohola lietošanu, neviens Dziesmu un deju svētku dalībnieks pie mediķiem pēc palīdzības pagaidām nav vērsies.

Kā ziņots, trešdien X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā mediķu palīdzība kopumā bijusi nepieciešama 276 svētku dalībniekiem, bet 15 no viņiem nokļuvuši slimnīcā, aģentūru LETA informēja NMPD.

Kā pastāstīja NMPD pārstāve Laura Bundule, lielākoties traumas svētku dalībniekiem bijušas nelielas - sasitumi, nobrāzumi, tāpat bērniem bijušas sūdzības par vēdersāpēm, galvassāpēm un vieglu saaukstēšanos.

Kā ziņots, svētku laikā dažādās pasākumu norises vietās pastāvīgi dežurēs vairāk nekā simts mediķu, tostarp neatliekamās medicīnas ārsti, bērnu reanimatologi, bērnu traumatologi, bērnu intensīvās terapijas māsas un citi speciālisti, aģentūru LETA informēja NMPD Komunikācijas nodaļā.

Papildu tam svētku norises vietās pirmās palīdzības sniegšanai NMPD piesaistījis arī sertificētus pirmās palīdzības sniedzējus no Latvijas Sarkanā Krusta.

Svētku laikā pasākumu norises vietās medicīnisko palīdzību varēs atrast, ja meklēs lielu baltu balonu ar sarkanu krustu, dzeltenu telti vai ātrās palīdzības mašīnu.

Mediķi dežurēs uz vietas svētku norises vietās Daugavas stadionā, Mežaparka Lielajā estrādē, Ķīpsalas izstāžu zālē, Vērmanes dārzā, Rīgas Latviešu biedrības namā, Rīgas Kongresu namā, Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un citviet, kā arī svētku dalībnieku gājiena laikā.