Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalas pusmaratonā triumfē Jeļena Prokopčuka

Jeļena Prokopčuka uzvar "BalticMiles" skriešanas maratonā Jūrmalā pusmaratona (21 km) distancē sievietēm © Andrejs Terentjevs/f64

Svētdien Jūrmalā notika "BalticMiles" skriešanas maratoni - bērnu distance, piecu kilometru un pusmaratons jeb 21 kilometrs. Pusmaratonā sievietēm uzvarēja Latvijas labākā garo distanču skrējēja, jūrmalniece Jeļena Prokopčuka (1:18:37), vīriešu - Valērijs Žolnerovičs (01:10:43).

"Tas ir brīnišķīgi, ka tieši Jūrmalai ir savs pusmaratons. Ceru, ka nākamgad arī šeit būs līdzīgs pasākums, jo Jūrmala ir mana pilsēta. Es šeit dzīvoju un trenējos. Jūrmala ir lieliska jebkuram sporta veidam," portālam nra.lv pastāstīja J. Prokopčuka.

Pusmaratonā sieviešu konkurencē aiz uzvarētājas J. Prokopčukas, 2. vietu ieguva Inna Poluškina, atpaliekot par 2 minūtēm, bet 3. vieta Dacei Linai, kas bija vēl gandrīz 5 minūtēm lēnāka par Innu.

Pusmaratonā vīriešu konkurencē uzvarēja Valērijs Žolnerovičs, distanci veicot, stundā, 10 minūtēs un 43 sekundēs. Gandrīz vienu minūti viņam zaudēja Jānis Višķers, no kura par nedaudz vairāk kā vienu minūti atpalika Renārs Roze.

Piecu kilometru skrējienā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Dmitrijs Jurkevičs, distanci veicot 16 minūtēs un 15 sekundēs, 2. vietu ieguva Mareks Florošeks atpaliekot no uzvarētāja vien 11 sekundes, bet 3. vieta Latvijā dzimušajam Igaunijas vieglatlētam Pāvelam Loskutovam.

Pasākuma organizators - mārketinga komunikācijas aģentūras „Alpha Baltic” valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers sacensību dalībniekus uzslavēja par drosmi piedalīties kādā no distancēm: „Nav svarīgi vai Jūs startējat pusmaratona vai tautas distancē, bet galvenais ir, ka tas sagādā prieku un gandarījumu. Finiša sasniegšana ir uzvara ikvienam, jo ik solis distancē ir jāveic ar gribasspēku un sevis motivēšanu. Novēlu visiem arī turpmāk nepazaudēt šo sportisko cīņas sparu!”

"BalticMiles" skriešanas maratona mērķis ir popularizēt skriešanu kā visiem pieejamu sporta veidu, paaugstināt Latvijas skrējēju meistarības līmeni, veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kā arī palielināt tūristu skaitu Jūrmalā un Latvijā kopumā.

Organizatori sola sporta pasākumus Jūrmalā rīkot arī nākamgad. Kā portālam nra.lv pastāstīja mārketinga komunikāciju aģentūra SIA "Alpha Baltic" valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers, sporta pasākumi kūrortpilsētā 2011. gadā būs no maija līdz septembrim. Maijā, visticamāk, notiks velobrauciena sacensības, vasaras vidū - skrituļmaratons, bet septembrī - skriešanas sacensības.

Jau ziņots, ka šogad Jūrmalā ir uzsākta jauna tradīcija trīs nedēļas nogales pēc kārtas augustā organizēt sporta pasākumus. 7. augustā notika "Vitamax" velobrauciens, 15. augustā "BalticMiles" skriešanas maratons, bet 22. augustā notiks "Spice" skrituļmaratons.