Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Rīgā iztērēti 1,4 miljoni eiro, lai uzbūvētu 500 jaunas autostāvvietas

© Kaspars Krafts/F64

Par 1,4 miljoniem eiro uzbūvētas vairāk nekā 500 jaunas autostāvvietas dažādās Rīgas apkaimēs, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Zolitūdē, Imantā un Pļavniekos uzbūvēts stāvvietas ekspluatācijā plānots nodot oktobrī.

Zolitūdē, Rostokas ielā, posmā no Zolitūdes līdz Jāņa Endzelīna ielai, uzbūvētas vairāk nekā 90 labiekārtotas un ērtas bezmaksas stāvvietas, tai skaitā trīs stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Pļavniekos autostāvvietu izbūve veikta A.Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes līdz Ulbrokas ielai. Tur izveidotas 260 jaunas stāvvietas, tostarp 15 stāvvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Imantā, Kurzemes prospektā, Slokas ielas posmā un posmā no Bebru ielas līdz Jūrmalas gatvei, izbūvētas kopā 169 autonovietnes, tajā skaitā deviņas - cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Kurzemes prospektā un Rostokas ielā autostāvvietas izveidotas, lai nodrošinātu pieguļošo dzīvojamo namu iedzīvotājiem transportlīdzekļu novietnes, atslogojot iekšpagalmus no transporta satiksmes, savukārt Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā autostāvvietas izveidotas, lai ielā uzlabotu satiksmes drošību un novērstu bīstamas situācijas.

Stāvvietas ievērojami atvieglos šo apkaimju iedzīvotāju ikdienu, uzskata Rīgas domes pārstāvji. Ar automašīnām pārpildīti pagalmi neatbilst labas pilsētvides kritērijiem, tāpēc Rīgas pašvaldība turpinās darbu pie tā, lai uzlabotu dzīves apstākļus arī citās apkaimēs, sola Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Deputāts Miroslavs Kodis (PP) norāda, ka pie stāvvietām nebūs ceļa zīmju ar mājas numuriem vai kādas citas ierobežojošās zīmes un stāvvietas varēs lietot bez maksas.

Stāvvietu būvdarbus kopš pagājušā gada rudens veica AS "A.C.B." Stāvvietas vēl nav pieņemtas ekspluatācijā, un, kamēr tas nav izdarīts, būvuzņēmējs ir atteicies nodot objektu lietošanai.

Nodošanas ekspluatācijā procesu neesot iespējams paātrināt, jo būvuzņēmējam esot jāsaņem dažādi saskaņojumi par paveikto darbu un to kvalitāti.