Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Suns ar aizsieto purnu, iespējams, nav vardarbības upuris

© nra.lv

Iespējams, ka suns, kurš vairākas dienas ar aizsietu muti klaiņojis apkārt, nemaz nav kļuvis par upuri vardarbīgiem cilvēkiem, vakar ziņoja LTV raidījums "Panorāma".

Veids, kādā bija aizsiets purns, ārstus un dzīvnieku tiesību aizstāvjus mudina domāt, ka suns, iespējams, nav cietis no cilvēka vardarbības, bet aizmucis no ārsta vai saimniekiem, kas viņu vedis pie ārsta, norāda "Panorāma".

Apsējus, kāds bijis ap suņa purnu, visbiežāk izmantojot veterinārārsti, lai savaldītu niķīgus suņu, veicot vienkāršas manipulācijas, piemēram, ausu tīrīšanu un nagu apgriešanu, skaidro veterinārārsts Guntars Berķis. Neskatoties uz to, Juglas dzīvnieku patversme ir uzrakstījusi iesniegumu policijai.

Juglas dzīvnieku aizsardzības grupas valdes priekšsēdētāja Astrīda Kārkliņa pieļauj, ka dzīvnieks iepriekš nav cietis no vardarbība, jo sunītim nav bail no cilvēkiem, un viņš ir ļoti draudzīgs mājas suns.

Patlaban nelaimīgais suns ir noķerts un, kā saka dakteri, viņš būs dzīvotājs. Sunim gan būs jāveic operācijas, lai atjaunotu purniņu.