Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Māris Gulbis par Golubevas demisiju: Liels boss tomēr uzņemas atbildību

© Raitis Plauks/F64

Iekšlietu ministres Marijas Golubevas demisiju kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs" komentējis uzņēmējs un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis.

M. Gulbis atzīmēja, ka "liels boss tomēr uzņemas atbildību". Viņaprāt, ministrei maija sākumā nevajadzēja doties uz Spāniju, kad "šajā ģeopolitiskajā situācijā ministriem jābūt uz vietas".

Viņš uzsver, ka pēc 24. februāra situācija ar drošību Latvijā un pasaulē ir mainījusies. M. Gulbis uzskata, ka iekšlietu un aizsardzības ministru amatos jābūt "pusmilitārām" personām.

"Es domāju, ka Golubevas kundze izdarīja pareizu lēmumu. Viņa saprata, ka viņai ir par maz enerģijas, nav spēka, vai tur citi apstākļi un viņa atkāpās," norāda bijušais iekšlietu ministrs.

Viņš uzskata, ka no saviem amatiem būtu jāatkāpjas arī tiem, kas "grib novelt vainu uz mazāka līmeņa policijas darbiniekiem".

Jau vēstīts, ka pirmdien iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) paziņoja, ka ir nolēmusi demisionēt.

Politiķe esot uzzinājusi, ka, nesagaidot Iekšlietu ministrijas (IeM) analītisko ziņojumu par iekšlietu dienestu darbu 9. un 10.maijā, premjers ir pakļāvies Nacionālās apvienības (NA) spiedieniem un nesagaidot pat ceturtā koalīcijas partnera "Konservatīvie" vērtējumu nav vairs gatavs atbalstīt viņas darbu.

Ministre par savu darbu rezultātiem nekaunoties, jo ministrijā organizēti procesi, kas ļaušot izveidot Iekšējās drošības akadēmiju, tāpat valdībā ir panākta algu celšana iekšlietu dienestos strādājošajiem.