Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas dienvidaustrumos aptuveni 16 000 saimniecību traucēta elektroapgāde

Saistībā ar lietu, kas šodien līst Latvijas dienvidaustrumu pusē, aptuveni 15 000 līdz 16 000 energokompānijas "Latvenergo" klientu Preiļu, Rēzeknes, Ludzas, Jēkabpils, Aizkraukles un Madonas apkaimē ir traucēta elektroenerģijas piegāde.

Kā aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis, vēl pirms pāris stundām klientu skaits, kuriem traucēta elektroapgāde, bija par dažiem tūkstošiem lielāks - aptuveni 20 000. Tagad daļu bojājumu izdevies novērst. Bez sprieguma pagaidām ir ap 1800 vidējā sprieguma transformatoru apakšstaciju, norādīja Siksnis.

Pēc viņa teiktā, vissarežģītākā situācija esot izveidojusies tieši pie Preiļiem, Rēzeknes un Ludzas, kur joprojām līst lietus un veidojas atkala. Vairumā gadījumu iemesls elektroenerģijas piegādes traucējumiem ir tas, ka blakus elektrolīnijām augošie koki nespēj izturēt smagumu, kas tajos sakrājas. "Šie koki dažkārt nolūzt un iekaras līnijās un dažkārt vienkārši kā tādas lielas stīgas pārliecas pār līnijām, pieskaras un atslēdz tās," aģentūrai LETA skaidroja Siksnis.

"Latvenergo" pārstāvis neslēpa, ka tas, cik ātri Latgales pusē izdosies atjaunot normālu elektroapgādi, ir atkarīgs arī no meteoroloģiskajiem laika apstākļiem. "Tas lielā mērā atkarīgs no tā, vai nemitēsies nokrišņi. Ja tādi visu laiku būs, tad mūsu cilvēkiem nāksies braukt uz vienu un to pašu līniju pat vairākas reizes," skaidroja Siksnis.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes, šodien Latgalē turpinās līt sasalstošs lietus, tādēļ tur neizbēgams būs arī apledojums.