Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Jumtu tīrītājiem no sniega pasūtījumu skaits pieaudzis par 200 – 300%

Pieprasījums pēc profesionālu speciālistu piedāvātajiem pakalpojumiem attīrīt jumtu no sniega, salīdzinot ar ziemas sākumu, pieaudzis par 200 – 300%, biznesa ziņu portālam BNN norāda uzņēmuma Ziemas Serviss pārstāvis Gundars Krauja.

Ja sākotnēji tika nodarbinātas divas strādnieku brigādes, tagad sniegu tīra piecas, telefons zvana katras desmit minūtes, reizēm pat biežāk, atklāj Krauja, piebilstot, ka pasūtījumu skaits pieaudzis tik strauji nepastāvīgo laika apstākļu dēļ.

Viņš prognozē – ja saglabāsies tādi laika apstākļi, kā šobrīd, kad sniegu nomaina atkusnis, savukārt to atkal sals, pasūtījumu skaits tikai pieaugs. Arī pašreiz pasūtījumu ir daudz vairāk, nekā tādā pašā laika posmā pērn, ko speciālists skaidro ar straujo ziemas iestāšanos šogad.

Tomēr ir novērots, ka nereti jumti no sniega tiek attīrīti tikai tad, kad iestājusies jau avārijas situācija, ūdenim pārpludinot dzīvokļus. Lielākoties jumti tiek tīrīti sniega mājām radīto bojājumu dēļ.

Interese no privātpersonu puses ir niecīga – ir, protams, arī apzinīgie māju īpašnieki, kas notīra sniegu, taču vairumā gadījumu šīs mājas atrodas iekšpagalmos, un tām netiek piemērotas nekādas sankcijas par no sniega un lāstekām neattīrītiem jumtiem, tāpēc tas arī netiek darīts. Taču arī pārējo namu apsaimniekotāji nereti jumtus notīra vien tad, kad tiem piemērotas sankcijas vai no tā cieš namu iedzīvotāji, atzīst Krauja.

Vislielākos draudus nenotīrītais sniegs rada lielveikaliem, sporta zālēm un noliktavām, kuru jumti veidoti no atvieglotām konstrukcijām. Taču bīstams tas var būt arī mazstāvu būvēm ar neliela slīpuma atvieglotu konstrukciju jumtiem – garāžām, nojumēm un siltumnīcām.