Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Trīs bijušajiem likumsargiem piespriež naudas sodus par nelikumīgi izlietotiem policijas resursiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas rajona tiesa notiesājusi bijušos policistus par policijas resursu nelikumīgu izlietošanu BMX trases būvniecībai.

Bijušais Valsts policijas Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas priekšnieks Māris Rumps, bijušais Valsts policijas Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieks Armands Možeiko un bijušais policists Pēteris Veļičko atzīti par vainīgiem, un viņiem piespriesti naudas sodi, vēsta "Latvijas Avīze".

Možeiko savu vainu atzinis pilnībā un vienojies ar prokuroru par sodu - 17 000 eiro. Šo vienošanos tiesa apstiprinājusi jau pērn, Možeiko sodu ir samaksājis, bet cietušajai iestādei visu tās pieteikto mantisko kaitējumu viņš atlīdzinājis jau pirms sprieduma.

Tikmēr, kā norāda "Latvijas Avīze", daudz garāka procedūra bija ar abiem nozieguma atbalstītājiem jeb Možeiko bijušajiem tiešajiem padotajiem Rumpu un Veličko, kuri savu vainu nav atzinuši.

Tomēr tiesa šogad arī viņus atzina par vainīgiem un piesprieda naudas sodu - katram pa 5500 eiro. Spriedums gan spēkā vēl nav stājies, abiem apsūdzētajiem ir tiesības to pārsūdzēt.

Jau ziņojām, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) toreizējos policistus aizturēja 2019.gadā.

Saskaņā ar apsūdzību Možeiko laikā no 2018.gada maija līdz decembrim Kadagas BMX trases būvniecības un izveides procesā izmantoja policijas resursus. Izmantoti policijas transportlīdzekļi, degviela, kā arī trīs autovadītāju darba spēks. Turklāt gan pats policists, gan autovadītāji sava darba laikā mēdza atrasties BMX trasē.

Iespējamo noziegumu atbalstījuši Rumps un Veļičko.

Kopumā policijai tika nodarīti 16 860 eiro lieli zaudējumi.