Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Ārkārtas izmaksu daļējai kompensēšanai zivsaimniecībā būs pieejami 900 000 eiro

© Ģirts Ozoliņš / F64

Ārkārtas izmaksu daļējai kompensēšanai zivsaimniecības nozarē būs pieejami 900 000 eiro, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atbalsta pasākums trešajā kārtā izsludināts Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai pasākuma "Kompensācijas zivsaimniecībā ārkārtas gadījumos" aktivitātei "Atbalsts papildus izmaksu daļējai kompensēšanai".

Lauku atbalsta dienestā (LAD) trešās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2022.gada 10.novembra līdz 2022.gada 9.decembrim.

Aktivitātes ietvaros kompensējamās pozīcijas ir 2022.gada trešajā ceturksnī iegādātā un patērētā dabasgāze, elektroenerģija, graudi, ko izmanto zivju barībai, kā arī 2022.gada martā un otrajā ceturksnī iegādātā un patērētā dīzeļdegviela apkurei.

Kompensējamajām pozīcijām sadārdzinājuma vidējās vērtības ir: elektroenerģijai - 334,93 eiro par megavatstundu, dabasgāzei - 1,69 eiro par kubikmetru, graudiem, ko izmanto zivju barībai - 85 eiro par tonnu un dīzeļdegvielai apkurei - 682 eiro par tonnu.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.