Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Miris mūziķis Mārtiņš Freimanis

© F64

Gripas izraisīto komplikāciju dēļ miris Latvijā populārais mūziķis Mārtiņš Freimanis, aģentūrai BNS apstiprināja viens no ierakstu kompānijas "Mikrofona Ieraksti" vadītājiem Guntars Račs.

Freimanis miris Latvijas infektoloģijas centrā, nra.lv skaidro ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" vadītājs Guntars Račs. Mūziķis slimnīcā atradies kopš 18. janvāra, viņam jau ilgstošu laiku ir bijušas veselības problēmas, kas kopā ar saaukstēšanos izraisīja komplikācijas.

Viņš apliecināja, ka mūzikas izdevējkompānija iesaistīsies mūziķa bēru organizēšanā. Račs teica, ka pašlaik par to tiekot lemts, par tālāko rīcību šajā jautājumā solot informēt ar preses paziņojumu starpniecību. Mūzikas ierakstu kompānija izsaka milzīgu līdzjūtību mūziķa piederīgajiem un faniem.

7. februārī Mārtiņš Freimanis būtu svinējis savu 34. dzimšanas dienu.

Freimaņa vadītajai rokgrupai "Tumsa" šosestdien bija paredzēts sniegt koncertu klubā "Pablo" Liepājā, liecina grupas mājaslapā ievietotā informācija. Pēc tam trīs koncertus dažādās Latvijas izklaides vietās bija ieplānots sniegt februārī.

Mūziķis dzimis 1977.gada 7.februārī Liepājā, viņš darbojies arī kā aktieris, dzejnieks un televīzijas raidījumu vadītājs.

Freimaņa vadītā grupa "Tumsa" laikā kopš 1994.gada izdevusi sešus albumus, pēdējo desmit gadu laikā Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt dziesmu tekstus arī citiem izpildītājiem. 2002.gadā viņš sāka sadarbību ar Lauri Reiniku, kad sarakstīja vārdus viņa komponētajām un izpildītajām dziesmām.

2003.gadā Freimanis kopā ar Reiniku un dziedātāju Yanu Kay izveidoja grupu "F.L.Y.", kas togad ar dziesmu "Hello From Mars" uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē, bet finālkoncertā, kas norisinājās Rīgā, grupa ieguva tikai 24. vietu. Nākamajā gadā Freimanis sāka sadarbību ar grupu "Putnu balle", komponējot viņu dziesmas.

2005. gadā Eirovīzijā ar Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over" piedalījās dziedātāji Valters un Kaža, kas konkursā ieguva 5. vietu.

2004. gadā klajā nāca Freimaņa dzejas krājums "Zālīte truša dvēselei", kurā līdzās dzejoļiem publicēti arī "Tumsas" dziesmu teksti.

Freimanis kopš 1999.gada vairākas sezonas darbojies titullomā Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais", savukārt 2005.gadā viņš piedalījās Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst". 2007.gadā viņš debitēja Latvijas Televīzijas seriālā "Neprāta cena".