Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Olaines cietumā ieslodzītie pieteikuši bada streiku

© Pixabay.com

LTV raidījums "4. studija" saņēmis kādas skatītājas vēstuli, kurā vēstīts, ka ieslodzītie pieteikuši bada streiku.

Atbildīgo iestāžu darbinieki raidījumam apstiprināja faktu, ka daži ieslodzītie tiešām īslaicīgi ir atteikušies no ēdiena. Raidījums par šo situāciju informējis Tiesībsargu.

Portāls pietiek.com aprīļa vidū vēstīja, ka jau vairākas dienas Olaines cietuma slimnīcas iemītnieki (nevis daži, bet gan vairāki desmiti ieslodzīto) ir pieteikuši bada streiku un neēd. Šāda ieslodzīto izmisīga rīcība esot pretreakcija cietuma slimnīcā notiekošajām nelikumībām un patvaļai no darbinieku puses.

Ieslodzīto, kuri slimnīcā atrodas dažādu veselības problēmu dēļ, mērs reiz ir pilns. Ieslodzītie neredz citu iespēju, kā cīnīties pret amatpersonu visatļautību, kā vien nodarīt kaitējumu savai veselībai, piesakot badastreiku un atsakoties no ēdiena vairāku dienu garumā. Konkrētajā gadījumā tik radikāli soļi kā badastreiks ir signāls ilgtermiņa problēmām cietumos un ir saistīts ar ieslodzīto nepietiekamo veselības aprūpi, neatbilstošiem sadzīves apstākļiem un cietuma administrācijas attieksmi pret ieslodzītajiem.

"Pietiek.com vairākkārt ir atspoguļojis notiekošās nelikumības Latvijas ieslodzījuma vietās, tomēr par ko šādu nav dzirdēts," vēsta portāls.