Otrdiena, 14.maijs

redeem Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

arrow_right_alt Latvijā

"TV Rain" pārsūdzēs sev nelabvēlīgo tiesas spriedumu

© Scanpix

SIA "TV Rain" ("Doždj") pārsūdzēs medijam nelabvēlīgo Administratīvā rajona tiesas spriedumu par apraides atļaujas anulēšanu, aģentūra LETA noskaidroja medijā.

Tiesa bija atstājusi spēkā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu par licences anulēšanu. "Mēs apstrīdēsim šo lēmumu visās instancēs - tostarp Eiropas Cilvēktiesību tiesā, ja tas būs nepieciešams," paziņojumā uzsver medijs.

"TV Rain" norāda, ka ciena Latvijas likumus un Latvijas tiesu, tomēr nevar piekrist tās pozīcijai. "NEPLP decembra lēmums bija netaisnīgs un neproporcionāls, savukārt tiesas lēmums noraidīt mūsu sūdzību, mūsuprāt, ir kļūdains - "Doždj" nav "nacionālās drošības drauds", ko apstiprina mūsu ikdienas darbs 13 gadu garuma," pauž uzņēmums.

Medijs akcentē, ka NEPLP "TV Rain" nosaucis par "draudu nacionālajai drošībai", balstoties vienā incidentā, kas pieminēts Valsts drošības dienesta vēstulē. Incidents saistīts ar bijušā kanāla darbinieka izteikumiem ēterā, kas tika atsaukts un izdzēsts, bet darbinieks - atlaists. Medijam nav skaidrs, kā "TV Rain" var apdraudēt nacionālo drošību, ņemot vērā pieņemtos mērus. Medijs šādu praksi plāno pārsūdzēt tiesā.

"Nav nepieciešama juridiskā izglītība, lai pamanītu pretrunas tiesas lēmumā. Tiesa norāda, ka izskata tikai "TV Rain" darbības periodu Latvijā - no 2022.gada jūlija. Tomēr tajā pašā lēmumā izskata notikumus, kas notika ar "TV Rain" 2017.gadā. Tas ir tikai viens piemērs. Visu pārējo aprakstīs mūsu juristi pieteikumos tiesai," norāda medijs.

"TV Rain" ciena atbalstu, kas medijam sniegts no Latvijas pilsoniskās sabiedrības, vietējiem žurnālistiem un nevalstiskajām organizācijām, kas bija nobažījušies par notikušo un radīto precedentu.

"Regulatora pozīcija apdraud vārda brīvību. Savukārt nesenais NEPLP lēmums sodīt portālu "TVNET" pierāda šīs bažas. Apstrīdot tiesas lēmumu, mēs vēlamies tāpat izteikt atbalstu Latvijas pilsoniskajai sabiedrībai cīņā par vārda brīvību un neatkarīgu mediju aizsardzību demokrātiskā sabiedrībā, tostarp kara laikā," skaidro "TV Rain".