Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Valsts meža dienests: mežzinis Jānis Ozoliņš atradās citā vietā

Ja Ropažu mežzinis Jānis Ozoliņš « Zemgales Ziņām» šodien apgalvojis, ka kopā ar Ziedoni Cauni uz sniega motocikla braucis no Platones pagasta medīt Vilcē, tad viņa kolēģe, Valsts meža dienesta (VMD) pārstāve Selva Šulce šodien aģentūrai BNS apgalvojusi, ka J.Ozoliņš «ir bijis pilnīgi citā vietā, citā objektā un citā saistībā».

Valsts meža dienestā (VMD) žurnālistiem norādīts, ka Ropažu mežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš atradies citā vietā.

«Pēc manā rīcībā esošās informācijas, cienījamais Jānis Ozoliņš ir bijis pilnīgi citā vietā, citā objektā un citā saistībā, un viņš pie šā gadījuma pašreizējā brīdī ir pievilkts. Tā, ka grūti pieņemt kaut kādu lēmumu un izteikt spriedumu,» aģentūrai sacīja VMD pārstāve Selva Šulce un atgādināja, ka izmeklēšanu veic policija.

Pašlaik no Ozoliņa ir lūgts paskaidrojums par konkrēto gadījumu un viņa rīcību tajā dienā. Tāpat dienesta centrālā administrācija pieņēmusi lēmumu par dienesta pārbaudi, lai būtu iespējams izvērtēt nodarījumu pēc būtības vai klātesamību šajā lietā. Pagaidām pieņemt medijos izskanējušo interpretāciju par pamatu kādiem lēmumiem nebūtu pareizi, uzsvēra Šulce.

Savukārt pats Jānis Ozoliņš apstiprināja, ka medību ierocis viņam bijis līdzi, jo kopā ar Z.Cauni esot devušies uz Vilci. «Braucām uz saskaņotām medībām,» sacīja J.Ozoliņš.

Viņš arī nenoliedz, ka ceturtdienas vakarā bijis alkohola reibumā, taču noliedza, ka reibumā būtu bijis, ar ieroci rokās braukdams uz sniega motocikla. «Alkoholu lietoju pēc tam,» sacīja J.Ozoliņš. No viņa teiktā noprotams, ka viņš iedzēris laikā starp braukšanu uz medībām un liecību sniegšanu policijā, kas notika pāris stundu vēlāk.

To, kā darba dienā neilgi pēc pulksten 17 varējis atrasties tik tālu no darba, viņš sacīja, ka strādājot bez pusdienas pārtraukuma, tāpēc devies prom agrāk.

Jau ziņots, ka policija ierosinātā kriminālprocesā izmeklē Z.Caunes iespējamo saistību ar nelikumīgām stirnu medībām 24.februāra vakarā. Neilgi pēc tam, kad vietējie iedzīvotāji dzirdēja šāvienus un atrada ievainotas stirnas, netālu tika sastapts Z.Caune un Valsts mežu dienesta mežzinis Jānis Ozoliņš, kuri brauca ar sniega motociklu, līdzi vezdami pielādētu ieroci.

Z.Caune vēl piektdienas vakarā uzstājīgi noliedza, ka viņa līdzbraucējam bija ierocis, lai gan aculiecinieku uzņemtajā video tas J.Ozoliņa rokās bija skaidri redzams. Z.Caune uzsvēra, ka abi devušies tikai pavizināties.