Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

"Eco Baltia" Lietuvas meitasuzņēmumā "Ecoservice" sestdien izcēlies ugunsgrēks

© unsplash.com

Sestdien, 5.augustā, vides apsaimniekošanas kompānijas "Eco Baltia" Lietuvas meitasuzņēmumā "Ecoservice" dzēsts ugunsgrēks Viļņas otrreizējo materiālu šķirošanas centrā, informē kompānija.

"Eco Baltia" informē, ka šajā negadījumā neviens nav cietis un uzņēmums turpina sniegt galvenos vides apsaimniekošanas pakalpojumus.

"Ecoservice" vadības komanda aktīvi sadarbojas ar atbildīgajām iestādēm un amatpersonām, nodrošinot visu nepieciešamo informāciju un palīdzību.

Uzņēmumā sākta iekšēja izmeklēšana, lai noskaidrotu ugunsgrēka cēloni un novērtētu radīto kaitējumu. Uzņēmumam ir īpašuma un civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polise, taču patlaban tiek gaidīta precīza informācija par radītā kaitējuma apjomu.

"Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Maris Simanovičs norāda, ka kompānijā aktīvi tiek strādāts pie plāna izstrādes, lai pēc iespējas ātrāk pilnībā atjaunotu "Ecoservice" otrreizējo materiālu šķirošanas centra darbību.

"Ecoservice" ir Lietuvas vides atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kas sniedz tādus pakalpojumus kā sadzīves, iepakojuma, zaļo, būvniecības, nojaukšanas un lielgabarīta atkritumu izvešanas, apsaimniekošanas un šķirošanas pakalpojumus, kā arī ietvju, pilsētvides un ielu uzturēšanas pakalpojumus.

"Ecoservice" uzņēmumu grupu veido SIA "Ecoservice", UAB "Ecoservice Projektai", UAB "Ecoplasta" un UAB "Biržu komunalinis ūkis". Grupas apgrozījums 2022.gadā bija gandrīz 56 miljoni eiro. Uzņēmums 100% pieder "Eco Baltia vide", kas ir daļa no vides un atkritumu apsaimniekošanas grupas AS "Eco Baltia".

Jau ziņots, ka "Eco Baltia" koncerns šī gada pirmajā ceturksnī strādāja ar 56,356 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,3% vairāk, nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 1,1% un bija 2,766 miljoni eiro.

"Eco Baltia" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. "Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.