Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Ar gavilēm sagaida Martinu Dukuru

Daudz sagaidītāju, tuvinieki un atbalstītāji, trešdien pulcējās Rīgas lidostā, kur notika Latvijas skeletonista Martina Dukura sagaidīšana. Viņš pagājušajā nedēļā kļuva par pasaules čempionu.

Latvijas skeletonists, Vankūveras ziemas olimpisko spēļu vicečempions, divkārtējais Pasaules kausa ieguvējs un Eiropas čempions Martins Dukurs 25. februārī pierādīja, ka neapstrīdami ir labākais pasaulē. Vakar pasaules čempionu skeletonā mājās sagaidīja tuvinieki, draugi un atbalstītāji.

"Pateicoties Martina izcilajiem panākumiem, esam varējuši pasaulei pārliecinoši parādīt, ka Latvijai ir ar ko lepoties! Martins ir pirmais neatkarīgās Latvijas pasaules čempions olimpiskajos ziemas sporta veidos. Bet tas nav viss Martina iespētais šogad – jāatceras, ka viņš atkārtoti izcīnīja arī Eiropas čempiona un Pasaules kausa ieguvēja titulus. Tik stabils Latvijas skeletonistu sniegums ir iespējams, pateicoties spēcīgai komandai, smagam darbam, labām zināšanām un mērķtiecībai," Neatkarīgajai teica Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. Viņš vēlēja Dukuru ģimenei tikpat stabilu sniegumu arī turpmāk, gatavojoties 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Vācijas pilsētā Kēnigszē sacensībās piedalījās arī Martina brālis Tomass, kurš pasaules čempionātā finišēja devītajā vietā. "Protams, pēc finiša bija patīkamas izjūtas. Atlaides sev nedevu, gāju uz visu banku," sacīja Martins. Tagad skeletonists nedaudz atvilks elpu, bet pēc tam patestēs jauno tehniku un slidas. Ar uzvaru pasaules čempionātā M. Dukurs sasniedzis savdabīgu hat trick – viņš vienas sezonas laikā uzvarējis gan Pasaules kausa izcīņā, gan Eiropas un pasaules čempionātos, kas līdz šim bija izdevies tikai britam Kristenam Bromlijam. Tiesa, M. Dukura veikums ir lielākas apbrīnas vērts – Martins šogad uzvarēja piecos no astoņiem Pasaules kausa posmiem.